De Ron de Jong Groene Hart Cup

Zesde speelavond weer soepel verlopen

Ook de zesde speelavond van de Ron de Jong Groene Hart Cup is weer soepel verlopen. De teams waren weer verdeeld over drie locaties: in Gouda bij Messemaker (4 poules, zie foto’s), in Hellevoetsluis bij De Pionier (2 poules) en in Rotterdam bij Charlois Europoort (1 poule).

 De collega’s van Charlois Europoort waren voor de eerste keer gastvereniging en dat was voor poule 4A. Zij stonden bij aanvang meteen voor een uitdaging: twee spelers van Spijkenisse 2 waren nog niet present voor de eerste wedstrijd tegen Spijkenisse 4. Na overleg met Spijkenisse werd dit op een originele manier deels opgelost door de vijfde speler van Spijkenisse 4 in te laten vallen in Spijkenisse 2 (voor de andere ontbrekende speler kreeg Spijkenisse 2 een reglementaire nul). Zodoende moest deze speler (Keano van Deelen) het in de eerste ronde opnemen tegen een van zijn eigen teamgenoten. Bij ronde 2 waren de ontbrekende spelers gelukkig alsnog present. Overigens eindigden Spijkenisse 2 en Spijkenisse 4 ondanks deze ongelukkige start op de bovenste twee plaatsen in de eindstand! 

Ook in Gouda was er een Spijkenisse-speler te laat en daardoor moest het team Spijkenisse 3 een reglementaire nul incasseren in de eerste ronde van poule 3A. Kennelijk waren de spelers van dit team hierdoor zodanig van slag geraakt dat ze alle partijen op deze avond verloren. Winnaar in deze poule werd overtuigend het thuisspelende Messemaker 2, dat vorige keer gedegradeerd was uit poule 2. In poule 3B deed het eveneens thuisspelende Messemaker 3 (vorige keer gepromoveerd vanuit poule 4) het naar verhouding eveneens goed en werd tweede, achter poulewinnaar Voorburg 1.

Poule 1 speelde eveneens in Gouda en hier was Klim-Op 1 als vanouds oppermachtig, hoewel het team nog wel een gelijkspel moest afstaan aan  de “eeuwige” concurrent RSR Ivoren Toren 1, dat nu weer tweede werd. Hiermee heeft Klim-Op 1 alle zes de speelavonden poule 1 gewonnen en gaat daarmee met de minste finalepunten de laatste avond tegemoet.

Poule 4B tenslotte, ook spelend in Gouda,  kende een duidelijke winnaar: Voorburg 3, dat alle drie haar wedstrijden won. De andere drie teams in deze poule deden niet veel voor elkaar onder en wonnen alle drie één wedstrijd tegenover twee nederlagen.

In Hellevoetsluis geen probleem met incomplete teams. In poule 2A waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, uit eindelijk wist Voorburg 2 de meeste punten binnen te halen.  In poule 2B waren de krachtsverschillen groter, hier trok Barendrecht/IJsselmonde 1 uiteindelijk aan het langste eind, net voor Op Eigen Wieken 3.

Op 12 april is de laatste speelavond, gastheer is dan voor alle poules 3-Torens. De indeling voor deze laatste avond is gebaseerd op de finalepunten die de teams in de eerste zes ronden  behaald hebben. Hoe deze finalepunten precies berekend zijn is na te lezen in het reglement. De indeling is inmiddels al gemaakt en is in het programma te vinden.

Tot ziens op 12 april in het Sint-Laurens college te Rotterdam!

Victor 

Hieronder een aantal foto’s van de wedstrijden in Gouda.