Verrassende uitslagen bij gezellig snelschaaktoernooi

De eerste schaakavond na de voorjaarsvakantie stond in het teken van snelschaken. Er vonden twee rondes plaats. De vijftien schakers werden in 2 (ongeveer even sterke) poules ingedeeld, waarbij iedereen een potje tegen de overige deelnemers speelde uit de eigen poule. De bedenktijd was 5 minuten, zonder extra tijd. De bovenste helft uit de voorrondes werden vervolgens ingedeeld bij elkaar in groep 1 in de finaleronde, en degene die in de voorrondes in de onderste helft eindigden kwamen in de finalepoule uit in groep 2.

Voorronde

Groep 1 werd in de voorronde gewonnen door Eric en Arjan, die beide op 5 punten eindigden. Arjan had dankzij een openingstrucje de onderlinge partij gewonnen, maar moest wel twee halfjes af staan tegen Bart en Egbert. Bart en Arjen plaatsten zich ook voor groep 1 in de finalepoule, zodat ze daar zouden kunnen uitmaken wie nu eigenlijk de beste snelschaker van het 3-Torens viertal is.

Eindstand voorronde groep 1:

 1. A. Drenthen       5
 2. E. Hoogenes     5
 3. B. Zwinkels       4,5
 4. A. Hofman         4
 5. E. Berghout       2,5
 6. J. Breugem        2
 7. J. Boedhram      1
 8. H. Pieterse         0

De tweede groep was een prooi voor Menno. Hij won in de voorronde al zijn partijen. Naast Menno wisten ook Martin en Henk zich te verzekeren van een plek in groep 1 van de finalepoule. Voor Giovanni was het net niet genoeg, ondanks een knappe overwinning op Tony en een remise tegen Joeke.

Eindstand voorronde groep 2:

 1. M. Hoogenes     5
 2. M.van Vaalen    4
 3. H. Springer        3
 4. G. Netten          2,5
 5. T. Tang             2
 6. J. Nijboer          1,5
 7. R. May              0

Finale

Het snelschaaktoernooi is gewonnen door de schrijver van dit verslag. In de finalepoule wist ik al mijn partijen te winnen, zodat ik ongedeeld eerste werd. Eric werd tweede, ondanks nederlagen in de eerste twee rondes tegen Menno en mij. De middenmoot bestond uit Henk, Martin en Menno, die allen op een 50% score eindigden. Als laatsten eindigden Arjen met 2 (die hiermee wel bewees de beste 3-Torens viertal-snelschaker te zijn) en Bart met 0 punten, die na een goede voorronde zijn kruit verschoten had.

Eindstand finalegroep 1:

 1. A. Drenthen       6
 2. E. Hoogenes      4
 3. H. Springer        3
 4. M. van Vaalen    3
 5. M. Hoogenes      3
 6. A. Hofman         2
 7. B. Zwinkels        0

De tweede finalegroep was een prooi voor Egbert. Ook Joeke begon erg sterk met 3 uit 3, maar in de onderlinge confrontatie met Egbert, bleek laatstgenoemde toch te sterk. Joeke werd uiteindelijk 3e en Giovanni zette zijn goede spel uit de voorrondes voort en werd 2e, met alleen een verliespartij tegen Egbert en vier overwinningen, een knappe prestatie! Tony, Jan en Jaysen konden geen potten breken, maar wisten wel allemaal een partij te winnen.

Eindstand finalegroep 2:

 1. E. Berghout     5
 2. G. Netten        4
 3. J. Nijboer        3
 4. T. Tang           1
 5. J. Breugem      1
 6. J. Boedhram    1

Reacties zijn gesloten.