Schaaktraining voor beginners bij 3-Torens

Genoeg van chess.com, anonieme tegenstanders en kijken naar schermpjes…?

Op dinsdagavonden 21 en 28 november, 19 december en 16 januari organiseert schaakvereniging 3-Torens een schaaktraining voor beginners.

Tijdens de training zullen verschillende elementen van het schaken aan de orde komen. Openingen, tactiek, spectaculaire partijen uit het verleden en het maken van plannen na de opening. Verschillende leden van 3-Torens verzorgen de training.

Liefde voor schaken

Op 21 november gaat Arjen Hofman in op een beroemde partij uit de match tussen Aleksandr Aljechin en Max Euwe, waarin de Nederlander de wereldtitel pakte. Hofman bespreekt dan een spectaculaire partij van de enige Nederlandse wereldkampioen uit de geschiedenis. Een partij die de liefde voor het schaakspel direct zal aanwakkeren.

Ook beginnen we die dag met een stukje openingstheorie over een mooi gambiet voor wit, waarbij het weggeven van een pion, leidt tot heel aanvallend spel. Op 28 november borduren we daarop voort en zal 3-Torens voorzitter Jan Spoelstra verder ingaan op schaakopeningen. Een aantal makkelijk door beginners te spelen openingen zullen de revue passeren en Spoelstra zal ook ingaan op de vraag hoe je een passend openingsrepertoire opbouwt.

Tactische fratsen

Op 19 december zal 3-Torens jeugdleider Martin van Vaalen een avond wijden aan tactiek. Wat zijn de meest voorkomende tactische fratsen in een schaakpartij? Hoe herken je of er tactische motieven in een stelling zitten? En hoe kun je die er zelf succesvol inbrengen?

De trainingen zijn interactief, met volop ruimte voor vragen en eigen inbreng van de cursisten. Ook hebben de leden van 3-Torens een uitgebreid scala aan materiaal beschikbaar om te laten zien, afhankelijk van de interesse van de deelnemers passen we daar het programma op aan. Het programma op 16 januari vullen we in nadat we geïnventariseerd hebben wat de schakers die meedoen nog willen leren.


Schaaktraining voor beginners bij 3-Torens

Wat: Schaaktraining om de aansluiting te krijgen met het clubschaken
Wanneer: Dinsdagavonden 21 en 28 november, 19 december en 16 januari
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Gebouw van De Wijnstokgemeente, Rodenrijseweg 295, Berkel en Rodenrijs
Kosten: € 20,- voor vier avonden, koffie/thee inbegrepen
Meer info: www.3-torens.nl
Aanmelden: stuur een e-mail aan post@3-torens.nl


 

Reacties zijn gesloten.