Patrick, bedankt voor de geslaagde, gezellige schaak BBQ!

Als de koffers zijn uitgepakt en opgeborgen en het nieuwe seizoen voor de deur staat, kun je zo’n buitenkansje niet laten glippen. Want wat is er nu mooier dan op een warme zomeravond lekker buiten te genieten van een drankje en de bbq worstjes met bacon en kaas die Patrick direct vanaf zijn gril op jouw bord serveert? En als er dan ook nog tafels klaar staan met keurig opgestelde borden en klokken, dan is het helemaal genieten. Jan bereidde ons voor met orgelmuziek die nog in de 16e eeuw gesampeld was in een gotisch kerkje op Hollandse platteland. Uit de klei getrokken klanken die je tot grote hoogtes laten opstijgen.. Het was dezelfde Hollandse klei waar nu een fraaie woonwijk is verrezen en we in de ruime tuin zaten van het mooie huis op uitnodiging van Patrick en zijn ouders.

We lieten ons de heerlijkheden goed smaken en toen alle klokken op 10 minuten per persoon per partij waren gezet, viel het startschot voor de eerste ronde. Er volgden vele rondes met fraaie partijen, mooie combinaties en met vaak wisselende kansen. Goede stellingen en materiele voordelen verdampten als sneeuw voor de zon als de klok genadeloos doortikte en de vlaggen al werden opgetild. De zon zelf begon langzaam te zakken en in het schemerlicht leek het wel alsof de strijd op de borden steeds heviger werd en de stofwolken groter. Maar we lieten ons niet afleiden door de invallende duisternis. Er werden lampen aangevoerd die de sfeer verder verhoogden en bijna sprookjesachtig maakten.

WP_20160812_21_43_31_Pro

Alle uitslagen en de standen werden keurig in de zelfgebouwde Excel gezet door Patrick en Arjan. En dat hielp want aan het eind van de avond kon Arjan met een tevreden gevoel op zijn Delftse huis aan, want hij was als eerste geëindigd. Even hoopte hij dat hij de fles whiskey had gewonnen die Egbert voor een schamele 200 pond had kunnen kopen in een Schotse proeverij, maar het schijnt dat Egbert het flesje op zijn hotelkamer heeft laten liggen. Het was goed om iedereen weer te zien en te spreken. En het was erg gezellig.

Patrick, bedankt!

WP_20160812_21_42_45_Pro

Reacties zijn gesloten.