Matchfixing

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Sliedrecht 3 ging het in de omgeving van de Smitshoek maar over een ding: zouden de belchinezen weer toeslaan? Voor de schrijver van dit stukje zijn het allemaal mythische verhalen uit lang vervlogen tijden toen hij 3-Torens nog niet kende, maar het schijnt dat er ooit sprake is geweest van belchinezen binnen de RSB. De teamleider waarschuwde nog vantevoren, elk remiseaanbod moest met hem worden besproken, anders zou het spontaan verdacht zijn.

De meest verdachte belchinees van de avond was Arjan, die zijn telefoon aan mocht laten staan omdat zijn vrouw kan gaan bevallen. Na het plaatsen van een enorme order op een remiseuitslag bood hij dan ook remise aan en inde een kapitaal.

Arjen had een vreemde materiaalverhouding op het bord, waardoor het lastig gokken was op de uitkomst. Uiteindelijk besliste een blunder van de tegenstander de partij in het voordeel van Arjen.

De tegenstander van Martin was nog niet helemaal klaar met de onderhandelingen over het tarief en dat kwam hem duur te staan. Na met een kwartier minder begonnen te zijn duwde Martin hem vakkundig door zijn vlag.

Op 5 hield Wong zich verre van alle geruchten over Chinezen. Hij maakte er een spannende pot van waarin een pion achterstand nog ongedaan werd gemaakt, maar uiteindelijk wel een kwaliteitsverlies opleverde. Dit kwam Wong niet meer te boven en hij verloor.

Leon zat er al snel ontspannen bij. Of hij een dealtje gesloten had met de tegenstander is onbekend, maar hij ging er in elk geval met een vol punt vandoor.

Hoogenes senior had junior voorrang gegeven en zat op 3. De tegenstander van Eric had behoefte aan wat meer uitdaging en gaf een loper als voorgift. Die pakte Eric graag aan en zo ging ook deze partij naar 3-Torens.

Menno had een taaie tegenstander en mocht zijn handen dichtknijpen met een halfje.

Arno kreeg een bijzonder interessante opening op het bord die tijdens Tata nog uitgebreid was geanalyseerd. Hij kon de pion achterstand echter niet uitdrukken in extra activiteit en toen er een vol stuk af ging moest ook Arno zijn tegenstander feliciteren.

Eindstand werd daarmee 5-3, daarmee heeft het eerste weer een beetje lucht in de strijd tegen degradatie. Hoe de goksyndicaten hebben gereageerd op deze uitslag is nog niet bekend.

Reacties zijn gesloten.