Martin van Vaalen vrijwilliger van het jaar!

Foto:  Ariane Kok |

Op maandag 9 januari is Martin van Vaalen uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in Lansingerland. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Lansingerland. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Pieter van de Stadt en wethouder Leon Hoek.

Er waren prijswinnaars in 3 categorieën: de individuele vrijwilligersprijs, de vrijwilligersgroep en de categorie vrijwilligers voor vluchtelingen. Martin won de individuele prijs, vanwege zijn inzet als jeugdleider bij schaakvereniging 3-Torens. Martin is al 35 jaar actief als vrijwilliger voor 3-Torens. Inmiddels hebben honderden kinderen in onze gemeente schaakles van Martin gehad. Zijn lessen zitten altijd vol, en er is een wachtlijst.

Martin boekt ook successen met de club. Onlangs won Dylan Achuthan, die bij Martin het schaken leerde, het Nederlands kampioenschap jeugdschaak (14-16) jaar. Ook zijn er enkele oud-jeugdspelers van 3-Torens die een rating in de buurt of boven de 2000 hebben. Maar bovenal, de lessen zijn gewoon heel leuk voor de kinderen en regelmatig worden er toernooien gespeeld.

Uit het juryrapport:

“Martin is al meer dan 35 jaar actief bij deze vereniging! Hij leert kinderen schaken op alle niveaus. Hij leert hen niet alleen de schaaksport maar daardoor ook vaardigheden als concentratie en tactisch, strategisch en logisch denken. Daarmee draagt Martin bij aan de mentale gezondheid van de jeugd in Lansingerland. Kinderen vinden Martin’s lessen ontzettend leuk. Hij weet de kinderen altijd enthousiast te houden, ook na verlies van een wedstrijd. Het zelfvertrouwen van de kinderen groeit hierdoor. Martin zorgt dat er onder kinderen in Lansingerland veel interesse is voor de schaaksport.”

Vrijwilligers in Lansingerland

Foto:  Ariane Kok

Burgemeester Pieter van de Stadt en wethouder Leon Hoek gaven aan enorm trots te zijn op alle vrijwilligers in onze gemeente. “Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Het is geweldig om te zien wat een prestaties zij elke keer weer belangeloos neerzetten. Zij zijn het cement van onze samenleving. De jaarlijkse vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun enorme inzet. De gemeente organiseert dit samen met het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) Lansingerland. De vrijwilligers worden vanuit de samenleving voorgedragen. Vervolgens kiest een jury met raadsleden de winnaars.”

Reacties zijn gesloten.