Marijn den Hartog leert 3-Torens een lesje

Het lijkt alweer jaren geleden dat Marijn den Hartog bij 3-Torens kwam als klein mannetje dat wilde leren schaken. Inmiddels is hij het niveau van de club allang ontstegen en mag hij eind deze maand meedoen aan het EK voor jeugd onder de 16 in Kroatië. Afgelopen vrijdagavond was hij terug op het oude nest om een simultaan te geven. De opbrengst van de sponsorsimultaan gebruikt Marijn om het EK te kunnen spelen. Tegen 18 tegenstanders, waaronder 4 jeugdspelers, mocht Marijn laten zien waarom hij daar hoge ogen gaat gooien. Veel volwassen tegenstanders keken er naar uit om Marijn even op zijn plaats te zetten, maar het omgekeerde gebeurde.

Ondanks dat Marijn het op verschillende borden best zwaar heeft gehad stonden er aan het eind van de avond 16 overwinningen en slechts 2 nederlagen voor Marijn op het bord. Alleen Leon Huijsdens en voorzitter Erik Smits wisten van Marijn te winnen. Tegen Erik gaf Marijn zelfs iets te vroeg op, want hij had zich nog kunnen verdedigen. Maar goed, Erik sponsort goed, dus daar mocht dan ook wel een punt tegenover staan. Los van de grote serie overwinningen was ook de opbrengst belangrijk: van de 1250 euro die nodig is voor de reis naar Kroatië werd deze avond ruim 400 euro opgehaald. Ook sponsoren? Via www.talentboek.nl kan Marijn gesponsord worden.

Volgende week heeft 3-Torens haar jaarlijkse ledenvergadering, maar op vrijdag 25 september gaat het seizoen weer echt van start. Geïnteresseerd om mee te schaken? Bezoek onze website www.3-torens.nl.

Reacties zijn gesloten.