Giovanni wint ook bughousetoernooi (samen met Martin)

Giovanni Netten is de grote kampioen van 3-Torens waar het gaat om doorgeefschaak in al zijn varianten. Hij was op de vorige 2 toernooien al winnaar (telkens in andere samenstelling) en ook dit jaar wist hij samen met Martin van Vaalen het bughousetoernooi te winnen.

Bughouse is een interessante vorm van doorgeefschaak, zo ondervonden de 7 deelnemers die een dubbele competitie tegen elkaar speelden in duo’s (Arjen vormde een duo in zijn eentje om een heel viertal te krijgen). In tegenstelling tot gewoon doorgeefschaak mag je stukken direct met schaak of mat inzetten en dat leidt tot hilarische taferelen. Ook anders is dat een partij bughouse beslist is als er een beslissing is op 1 van beide borden.

Na 2 ronden stond verrassend genoeg Arjen in zijn eentje bovenaan na overwinningen op Jan G./Hans vdB en Dylan/Egbert. Voor de kansen van Martin en Giovanni gaf niemand op dat moment nog een cent, want zij stonden troosteloos met 0 uit 2 onderaan. Daarna wonnen Martin en Gio echter alles en Arjen verloor alles. Voorafgaand aan de laatste ronde stonden Jan en Hans bovenaan met 4 uit 5 en Martin en Giovanni hadden 3 uit 5. Zij moesten tegen elkaar en Martin en Giovanni wonnen dus. Een barrage moest de beslissing brengen en ook die partij wonnen Martin en Giovanni.

Voor wat het waard is: Dylan en Egbert eindigden gelijk met Arjen op de 3e plaats met 2 uit 6 en ook zij speelden nog een barrage die gewonnen werd door Arjen.

Reacties zijn gesloten.