Gezellige zaterdagmiddag luidt start nieuwe competitie in

Iedereen vond het een zeer geslaagde middag op zaterdag 26 februari. Hoe kon het ook anders? De zon liet zich weer volop zien na een lange tijd van grauwe luchten. Geen mondkapjes meer! En met 12 leden aanwezig werd de lunch die Joeke had verzorgd goed eer aan gedaan!

Zo’n lekkere lunch is belangrijk. Met een volle maag is het veel prettiger om samen te kijken naar de rest van het seizoen. Het bestuur had een voorstel want de interne competitie was niet bepaald ideaal verlopen. Door alle beperkingen waren veel mensen maar een deel van de avonden geweest en sommige anderen helemaal niet. Dat levert een vreemde stand met veel afwezig meldingen. Nu is het wel leuk als je punten krijgt als je er niet bent, maar om op die manier je resultaat oppoetsen is toch niet helemaal de bedoeling. Dus het was snel beslist dat we beter een nieuwe competitie konden starten. Dus let op!

Dinsdagavond 1 maart start de nieuwe competite om het clubkampioenschap.
De klokken starten om 20:15 en afmelden gaat via de groepsapp.

Let ook op de speeltijd. Voordat de indeling wordt gemaakt kun je aangeven dat je met 1 uur op de klok wilt spelen. Dat telt voor het 3-Torens Kampioenschap gewoon mee, maar niet voor de KNSB Rating.

Naast dit besluit is er ook gekozen voor spelen op chess.com in een 3-Torens toernooi met 2 dagen bedenktijd per zet en zonder vakantie. Daar hoor je binnenkort meer over.

Na dit officiele deel van de middag was het tijd voor het echte werk. Jan Spoelstra had een erg leuke verzameling pionneneindspelen op het bord gezet en iedereen werd uitgedaagd om daar de oplossingen bij te vinden. Dat leverde aardig wat gepuzzel en discussie op. De diagrammen komen binnenkort op de site. En het is zeer aan te bevelen om te googelen naar “Podcast Jan Spoelstra” en te luisteren naar wat Jan allemaal vertelt over bijzondere stellingen en posities en over hoe je dat moet aanpakken. Het is erg leuk om naar te luisteren met een bord op de keukentafel er bij. En om dan de stellingen en de zetten te spelen die Jan beschrijft. Gewoon doen zou ik zeggen!

Uiteraard hebben we ook geschaakt. Een kort zaterdagmiddag toernooitje met 25 mpppp op de klokken. En dat gaf hele verrassende partijen en uitslagen! Egbert deed het prima en had de gouden bokaal in het vizier. Hij moest echter een ronde eerder afhaken en met een bye in de laatste ronde presteerde hij het toch om nog de beker van de tweede plaats te pakken.

Egbert met de tweede prijs

Niet geheel ontevreden met deze gang van zaken was Stijn Vroegop. Want hij rook zijn kans schoon en stoomde Egbert voorbij naar de eerste plek.

Stijn wint de eerste prijs. Gefeliciteerd!

 

In alle rondes gebeurden de meest vreemde en onverwachte dingen. Ronduit spectaculair was de partij tussen Bart en Henk uit de tweede ronde die op miraculeuze wijze in remise eindigde. Duidelijk de partij voor de beker van de mooiste partij! Die beker werd uitgereikt aan Bart. Want Henk had al een beker. En wel een gouden beker voor de meeste goede antwoorden in de analyses van de pionnen eindspelen van Jan Spoelstra. Maar liefst 8 van de 10 vragen had Henk goed! Fantatstisch! En al luisterend naar alle discussies in de analysezaal was het voor Jan ook duidelijk dat er maar één de juryprijs kon winnen voor de mooiste analyse bijdrage en dat was Fré!

Gefeliciteerd Fré! Met juryprijs voor de mooiste analyse bijdrage!

Bart, Henk en Fré met hun trofee!

 

 

Reacties zijn gesloten.