Gezellige start van 2023 – Rapid voor Volwassenen en Jeugd

Voor de start van net nieuwe jaar was er iets nieuws bedacht. De Jeugd begon zoals gebruikelijk om 18:45 en zij gingen schaken met de klok in vriendschappelijke partijen. Om 19:00 kwamen ook de volwassenen binnen want zij wilden wel eens weten of die jeugd van 3-Torens ├Ęcht zo goed was ;-). Om 19:20 namen ze het op tegen de gevorderde jeugd in een rapid schaakavond met 20 minuten per partij op de klokken. Je kon 1 ronde, 2 rondes of 3 rondes meespelen. Een uitgelezen kans voor onze jeugd. Want een partij winnen was nu een extra uitdaging!
Er waren veel jeugdspelers gekomen, die ook langer mochten blijven omdat het vakantie was. Artiman en Rico waren op vakantie, dus die konden helaas niet meespelen. Maar Raul, Dani, Luuk en Atharva deden wel mee en ook Anushri, Anaya, Liesbeth, Nooraniyah, Ece en Aliyah. Tien jeugdspelers dus, 4 jongens en 6 meisjes!
Uiteraard zorgde Henk, als wedstrijdleider er voor dat de jeugd de eerste en de tweede ronde tegen een volwassene was ingedeeld en de laatste ronde was het de computer die de indeling op behaalde punten deed.
Nu denk je misschien dat onze volwassenen simpel en snel bijna alle partijen zouden winnen, maar niets is minder waar. De 40 minuten die je in totaal kreeg voor een ronde werden meestal helemaal gebruikt en er werden flink wat partijen gewonnen door onze jeugd. Dat belooft wat voor de toekomst!

Joeke had voor hapjes en drankjes gezorgd voor in de pauze tussen de partijen en iedereen mocht daar wat van uitkiezen. De lekkere oliebollen met poedersuiker waren favoriet, maar ook de snoepjes, chips en nootjes waren zeer gewild.

Het was beregezellig en iedereen vond het zo leuk dat we al uitkijken naar de volgende vakantie van onze jeugd. Want dan wil iedereen weten of onze jeugd weer sterker is gaan spelen!

 

 

Reacties zijn gesloten.