Een avondje interne bij 3-Torens

Bij 3-Torens spelen 15-20 volwassenen wekelijks een mooie pot schaak tegen elkaar voor de interne competitie. Op deze winderige avond in oktober kwamen er 9 mensen naar onze speellocatie aan de Rodenrijseweg.
Bij Fré tegen Arjen was er op voorhand een verschil in niveau. Achteraf zei Fré ook dat de vooraf verwachte score op het bord gekomen was, maar Fré was allesbehalve weggespeeld. Sterker nog, Arjen kwam met een gewaagd loperoffer op h3 en ondanks dat het heel erg uitkijken geblazen zou zijn geweest voor Fré had hij het offer beter toch aan kunnen nemen. Dat deed hij niet en met een pion voorsprong op zak ging het er uiteindelijk steeds beter uit zien voor Arjen en won hij het eindspel.
Piet speelde tegen Rohan. Op een gegeven moment zag de koningsstelling van Rohan er niet meer helemaal fris uit, maar op de damevleugel had Rohan weer een overwicht. Helaas liet Piet een blundertje toe waardoor een mooie stelling ineens een stelling met een dame minder werd. Daar wist Rohan wel raad mee en hij won de partij.
Jan speelde de opening tegen Stijn erg sterk. Hij had weliswaar een pionnetje minder, maar het paard en de toren op de damevleugel van Stijn konden geen kant op. Net op het moment dat Stijn dacht het ongeveer weer onder controle te hebben blunderde hij een loper weg en leek de partij naar Jan te gaan. Maar na een paar stevige krachtzetten van Stijn en onder druk van de klok besloot Jan maar remise aan te bieden, wat Stijn van harte accepteerde.
Dan bleef als laatste Aad tegen Egbert over en dat alleen al was een compliment voor Aad. Hij heeft zich zeer kranig geweerd tegen Egbert, zodanig zelfs dat Egbert op een gegeven moment aan de bar kwam vragen wat voor rating Aad eigenlijk had. Op een gegeven moment wist Egbert toch een kwaliteit te winnen. Aad had nog wat tegendreigingen en nadat Egbert een toren buit maakte, won Aad er pardoes eentje terug, maar uiteindelijk werd de druk toch te groot en kon Egbert de partij naar zich toe trekken.
Het was een beetje vroeg in het jaar voor een heerlijk avondje, maar we hebben wel lekker geschaakt. Ook een keer meedoen? Haak gerust een keer een dinsdagavond aan vanaf 8 uur op de Rodenrijseweg 295.

Reacties zijn gesloten.