3-Torens V1 wint van De Zwarte Pion V2

De RSN competitie is gestart en de eerste wedstrijd voor ons eerste Viertal stond op de agenda voor dinsdag 10 oktober. Een thuiswedstrijd tegen De Zwarte Pion V1. Onze tegenstander was mooi op tijd en ook de jeugd was even na acht uur naar huis.

De spelers namen plaats achter de borden aan de lange tafel in de voorzaal. De interne competitie werd gespeeld In de zaal ernaast, zodat 3-Torens V1 het rijk alleen had. Op bord een speelde Martin met zwart tegen Mark. Mark zette al snel een aanval op de koning op en stelde zijn rokade uit. Het zag er gevaarlijk uit. De pionnen van Wit kwamen aanstormen met zijn allen op de koningsstelling van zwart. Maar zwart had het centrum en begon een tegenaanval. In de afruil die volgde kwam wit moeilijk te staan. De dame werd weggejaagd en een stuk ging verloren. De stelling van wit stortte in. En niet lang daarna kwam zou wit mat gaan of een dame verliezen en Mark gaf op.

Hans vd B. speelde naast Martin op bord twee. Het was een spannende partij. Hans nam initiatief voor een pion. Maar zwart had sterk tegenspel. In de eindstand had wit een sterke toren midden In het centrum. Het leek erop dat wit dit zou moeten kunnen winnen. Maar erg duidelijk was dat niet. Zwart had ook nog kansen om terug te slaan. Hans besloot om met de Remise akkoord te gaan. En zo stonden we 1,5 -0,5 voor.

Op bord 4 speelde Hans K. Hij speelde een solide partij tegen Henk. Ik heb niet de hele partij kunnen volgen. Maar de spelers waren aan elkaar gewaagd. De partij eindigde in remise. Daarmee was de stand 2-1 voor 3-Torens.

Nog een half puntje zou genoeg zijn. De spelers zouden rustig met remise tevreden kunnen zijn. Maar dan ken je Jan Breugem niet. Hij ging door voor de volle winst. En in een open eindspel met de torens op het bord. En met gevaarlijke lopers en paarden, Wist Jan Een mooi aftrek schaak te geven. Dat kostte zwart een toren. De partijen waren ze gewonnen, voor. Jan. Een mooie prestatie van het team. Winst met 3, 1 van de zwarte Pion.

Op papier waren wij sterker. Maar het verschil was niet groot. Gemiddeld maar 150 rating punten. Goed gedaan, mannen,

Jullie Teamleider

In de tussenzaal werd gespeeld in de interne competitie. Er was plaats voor acht borden en er werd op 5 borden gestreden. De uitslagen vind je onder Volwassen/Intern Keizercompetitie op deze site

 

 

Reacties zijn gesloten.