3-Torens V1 – HZP Schiedam V1 eindigt in gelijkspel

Ons 3-Torens Viertal doet het goed in de RSB competitie. We hebben veel mooie partijen gespeeld en twee maal gewonnen. Van de de nummer 2 en de nummer 8. Vol goede moed namen we plaats achter de borden in de wedstrijd tegen HZP Schiedam V1. We konden meteen de nieuwe klokken uitproberen. Deze staan al ingesteld op het RSB tempo en zijn voorzien van een stikkertje “RSB” op de onderkant van de klokken. Door alleen maar de klok aan te zetten staan ze al goed. En anders is het voorkeuze 18 kiezen en dan starten.

De partijen liepen goed. Stijn kwam op bord 2prima uit de opening en wist materieel voordeel te halen. Hans kwam op bord 3 al snel remise overeen en wist zo zijn reeks van snelle remises in stijl voort te zetten. En Jan Beugem speelde op bord 4 degelijk en rustig en zijn tegenstander nam ook rustig de tijd. Martin op bord 1 verraste zijn tegenstander door snel de loper de loper op g5 te verjagen en al wit vanuit de opening wit te zetten. Dat leek een mooie avond te gaan worden die misschien niet al te lang zou gaan duren. Maar het werd anders.

Bord 1 werd een lastig gevecht waarin bijna alle speeltijd nodig bleek. Op bord 2 liep de partij ook door tot in de eindfase en het voordeel van Stijn verwaterde zienderogen. Het was juist bord 4 waar de volgende uitslag bekend werd. Hoie dat precies gegaan is ontging mij, maar de uitslag was prima want Jan had het volle punt te pakken.

Nu was het de beurt aan bord 1 en 2. Helaas ging bord 1 verloren. In een open eindspel waarbij de koning van beide spelers kwetstbaar stond was het de wit speler die aan het langste eind trok. Bord 2 was toen nog bezig en de speler van HZP Schiedam V1 kwam in tijdnood. De spanning steeg daardoor, maar niet alleen voor de zwartspeler, ook voor Stijn! Het was één van de eerste partijen na zijn lange resi naar Zuid Afrika, waarin hij weer helemaal tot het gaatje moest gaan en daar profiteerde vooral zijn tegenstander van. Het monde uuit in een eindpel met een twee koningen met een pion tegen een paard. Stijn had het paard bij de pin, maar zijn koning stond ver weg. Misschien zou het zwart nog gaan lukken.. Maar dat liet Stijn niet toe en zo eindigde deze partij ook in een remise.

De eindstand was dus 2-2. Daarmee staat 3-Torens voorlopig even op de eerste plaats in de poule!

 

Reacties zijn gesloten.