3-Torens tegen Erasmus èn Het Houten Paard

Dinsdag 28 mei gingen we er allemaal nog eens goed voor zitten. Erasmus was met een Achttal naar 3-Torens gekomen en Het Houten Paard uit het mooie Brielle nam het op tegen ons tweede Viertal. Het was de laatste ronde in de RSB competitie en de kaarten in de verschillende klassen waren al geschud. Toch werd er flink gestreden op de 11 borden. “Dat klopt toch niet?”, zou je zeggen, maar het klopte wel want Het Houten Paard was met drie spelers gekomen. Maar dat was niet voor niets. Want onze spelers gingen al strijdend solidair met elkaar ten onder. En dat betekende een 3-1 winst voor Het Houten Paard.

In ons achttal werd een bijzondere partij gespeeld van Egbert met wit tegen Bram met zwart. Twee mannen met veel ervaring en zij kennen elkaar al vele decades lang. Al in hun jeugd speelden ze tegen elkaar. Op speciaal verzoek mochten ze laten zien wie nu ècht de sterkste was. Op papier (volgens de KNSB Rating) zijn ze even sterk. In praktijk op het bord bleek dat eigenlijk wel te kloppen en de uitslag werd een keurige remise. Mooi dat zoiets kan in de schaaksport!

De teams van 3-Torens en Erasmus waren gemiddeld even sterk. Volgens de KNSB Rating had Erasmus een plusje. Achter de borden van Erasmus was het  met gemiddeld 1751 en 3-Torens bracht een gemiddelde schaakkracht van 1737 in de strijd. Nu zegt de KNSB Rating niet alles, maar voor ons was op de meeste borden een remise al een goed resultaat.

Henk speelde remise op bord 1, Stijn won zijn partij op bord 2. Mooi resultaat van Stijn. Hij zit echt in de lift en is dit seizoen weer een stuk sterker geworden! Theo verloor op bord 3 van Hans in een spannende partij zag hij wat over het hoofd en dat werd direct afgestraft. Op bord 4 verloor ook Martin in de laatste fase van de avond en de partij waarin hij eerst goed leek te staan. Martin sloeg een remise aanbod, maar zijn tegenstander bleef scherp en speelde snel en goed. In de laatste fase ging het punt toch naar Erasmus. Arjen speelde een comfortabele partij op bord 5 en voerde zijn partij keurig naar winst.

Op bord 6 speelde Hans tegen een op papier sterkere tegenstander. Deze partij eindigde in remise. Een goed resultaat. Vooral ook omdat Jan op bord 8 zijn partij won en daarmee was de winst binnen.

De eindstand werd 4,5-3,5 voor het team van 3-Torens!

Al met al een flink gevecht. Hoewel dit niet meer uitmaakte in de einstand in de poule want in de tweede klasse degraderen 2 teams naar de derde klasse en met 3 wedstrijdpunten en 20,5 bordpunt kwam 3-Torens in deze poule van 8 teams op de 7e plaats.

Volgend seizoen gaan we in klasse 3 spelen. Met de sterkte van dit 3-Torens teams en onder de bezielende leiding van onze team captain Jan gaan we in klasse 3 zeker bij de eerste 4 eindigen en gaan we een mooi promotie feestje vieren!

Reacties zijn gesloten.