3-Torens speelt online!

Nu onze clubavonden niet meer kunnen plaatsvinden in ons clubgebouw hebben we ‘noodgedwongen’ een wekelijkse online competitie opgezet. En wat blijkt: het wordt beter bezocht dan gemiddelde clubavonden, iedereen geniet van de interactie en er wordt zelfs gevraagd of we dit na de coronacrisis niet kunnen blijven voortzetten. Er gaan zelfs al geluiden op over de Schaakvereniging 2.0.

De eerste avond werd na een 7-rondig rapid toernooi gewonnen door Menno Hoogenes, die met 5,5 uit 7 Arjan Drenthen op weerstandspunten achter zich liet. Op de tweede avond probeerden we een nieuw format: Arena. Je hoeft hierbij niet te wachten totdat alle partijen van een ronde zijn afgelopen, maar speelt tegen een tegenstander die ook beschikbaar komt na afloop van je partij. Zo kan het zijn dat sommige spelers slechts 3 of 4 lange partijen spelen, terwijl anderen in een uur 7 partijen afraffelen. Gaan voor de winst loont in dit format, want voor een lange serie winstpartijen zijn bonuspunten te verdienen.

De winnaar van deze tweede avond werd Davin Mostert, die 6 uit 6 wist te scoren. Arjen Hofman eindigde op een tweede plaats met 6 uit 7 en Niels Bardemeijer (vader van 2 van onze jeugdleden) werd derde met 4 uit 5.

Bij wijze van kleine impressie heb ik (Arjen) mijn eerste partij van de avond geanalyseerd. Het was een wild-westpartij tegen Hidde van ’t Verlaat waarin beide partijen kansen hadden, maar waarin het slot esthetisch wel heel prettig was.

 

Reacties zijn gesloten.