3-Torens ontvangt Barendrecht/ IJsselmonde voor de RSB beker

Dinsdag 9 november kwam Barendrecht/IJsselmonde op bezoek voor een wedstrijd in de eerste ronde van de RSB Beker. Het was gezellige drukte tegen acht uur. De jeugd was nog bezig met de competitie toen onze gasten binnen kwamen. Deze wedstrijd was ons bijna ontgaan. We zijn nog op zoek naar een wedstrijdleider en gelukkig was onze tegenstander zo alert om onze voorzitter op tijd op deze eerste ronde te attenderen.

De bekerwedstrijd werd in de voorzaal gespeeld en onze interne verhuisde daarmee naar de tussenzaal. Het werd een fijne schaakavond met stevige partijen. Egbert vroeg mij hoe sterk onze tegenstanders waren en ik moest hem eerlijk bekennen dat ik dat niet wist. Later bleek dat dit team best wel een maatje te groot was voor ons en gelukkig wisten we dat niet van te voren. Want dat kan je spel toch gaan beïnvloeden.

En het ging best goed. Jan was verwikkeld in een taai gevecht met Adri. Dat kon nog alle kanten op. Hans was niet erg fortuinlijk deze avond en moest opgeven tegen Tjerk-Peter. Maar Egbert liet een 1/2 punt noteren op het wedstrijdformulier. Mijn eigen partij ging goed, ik had een behoorlijke druk op de zwarte koningsstelling.

Later moest Jan helaas ook opgeven en de kansen op mijn bord waren gekeerd. Ik kwam een pion achter. Even later kon ik die weer terug winnen en bood remise aan. Barendrecht/IJsselmonde had immers de wedstrijd al gewonnen. Mijn tegenstander vond dat ook en nam de remise aan.

Deze keer geen tweede ronde voor 3-Torens in de RSB Beker. Maar we hebben wel een goede prestatie neergezet, want op elk bord was het rating  verschil behoorlijk:

  1. Steef: 1890
  2. Jan: 1863
  3. Tjerk-Peter: 1811
  4. Adri: 1803

Reacties zijn gesloten.