Nieuwe schaakseizoen bij 3-Torens start met een simultaan tegen Arjen Hofman

Het nieuwe schaakseizoen is bij 3-Torens van start gegaan met een simultaan tegen Arjen Hofman. Het was dinsdagavond 7 september. Dezelfde avond dat het Nederlands elftal tegen Turkije speelde. Dat was voor Arjen een goed moment want zo hoefde hij niet tegen alle leden van de club aan te treden!

In een simultaan neemt de simultaangever het op met de witte stukken tegen meerder tegenstanders tegelijk. Je speelt een zet als de simultaangever bij jou aan het bord komt. Dan denkt de simultaangever (even) na en loopt naar het volgende bord. Moeilijk voor de witspeler, maar naarmate er steeds meer partijen geƫindigd zijn, wordt de bedenktijd voor de tegenstanders steeds korter!

Deze eerste bezoekers van het seizoen waren Piet, Rohan’, Brent en Emmanuel die eens een kijkje kwamen nemen bij 3-Torens en lekker konden meespelen in de simultaan. Met Stijn, Jan, Martin, Bart, en Fre erbij moest Arjen proberen om op 9 borden te zegevieren. En dat ging hem niet slecht af! Aan het einde van de avond stond er een keurige 6 uit 9 op het scorebord, waarvan 5 gewonnen en 2 remise. Arjen moest in slechts 2 partijen de koning neerleggen.

Een mooie start van een nieuw seizoen.

Volgende week, 14 september is iedereen welkom. Dan is ook de eerste ronde in de nieuwe interne competitie om het Kampioenschap van 3-Torens.

Een week later, dinsdag 21 september, wordt een avond georganiseerd bij 3-Torens voor iedereen die in contact is geweest met 3-Torens en anderen wil ontmoeten die ook interesse hebben in schaken. Op deze avond, die om 20:00 begint met een vers kopje koffie of thee, kun je samen bespreken wat je leuk vindt om te doen samen, of met 3-Torens. En 3-Torens zal vertellen wat er allemaal al gebeurt op de club.

 

Reacties zijn gesloten.