Doorgeefschaak, snelschaak en de prijsuitreiking op de slotavond

Leuk en gezellig. Dat was het op de slotavond van het jeugdschaak op dinsdagavond 20 juni. Het was de laatste avond van een mooi en succesvol schaakseizoen bij 3-Torens. Met doorgeefschaak. Super gek wordt je daarvan. Want je speelt met zijn twee├źn tegen twee anderen. Als je iets slaat mag je dat geven aan je team genoot. En die mag kiezen; doe ik een gewone schaakzet met een stuk dat al op het bord staat, of zet ik een schaakstuk in dat ik heb gekregen van mijn teamgenoot. Zo kun je bijna mat staan en toch nog snel iets ertussen zetten. Of je speelt ineens met 4 paarden in plaats van 2!

Een simultaan was er ook. Tegen Robert. En die is niet voor de poes. Maar gelukkig nam hij rustig de tijd en liet hij je wel zien waar je op moest letten op het bord. In de tussenzaal kon je snelschaken. Spannend! Want door het snelle spel keren de kansen ook supersnel. Zo sta je verloren en dan kun je ineens de dame winnen en sta je weer gewonnen! Maar pas op.. de kansen kunnen ook weer even snel keren!

Alles werd afgesloten met de prijsuitreiking. In elke groep waren er 3 bekers. En er waren ook bekers voor het beste meisje en voor de 3-Torens Jeugdkampioen. Na de kerstvakantie zijn we in in de jeugdcompetitie groepen gemaakt. De stand van eind december bepaalde in welke groep je kwam. In de Paarden, Lopers, Torens, of de Koninggroep. In de competitie kon je tegen iedereen uit alle groepen spelen, maar als je dat heel goed ging kon je bij de bovenste drie van jouw groep eindigen en een beker winnen. Zo had iedereen kans op een beker.

De begeleiders kregen allemaal als dank voor al hun inzet een lekkere fles goudgeel gerstenat. En Robert werd bijzonder bedankt voor de vele jaren dat hij onze jeugd heeft begeleid en als coach van het 1e team van 3-Torens in De Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup!

Robert met het spel Hives, een leuk strategisch spel waarbij twee zwermen insecten hun koningin beschermen en de koningin van de tegenspeler proberen te vangen

En er was nog een bijzondere uitslag. Want halverwege de competitie was er voor gekozen om de sterkste spelers alleen tegen elkaar te laten spelen zonder dat dit zou meetellen in de stand. Maar wie was dan de jeugdkampioen van dit seizoen? Daarvoor hebben we gekeken naar de eindstand van december. En zo is Luuk de jeugdkampioen van 3-Torens van 2023! Gefeliciteerd!

Luuk, onze 3-Torens jeugdkampioen 2023!

Gefeliciteerd Anaya!
Beste meisje en kampioen Koningsgroep

Rico, 2e prijs koningsgroep

Julian, 3e prijs koningsgroep

Aliyah, 1e prijs Torens groep

Anushri, 2e prijs Torens groep (foto volgt na de vakantie)

Muchen, 3e prijs Torens groep

Friso, 1e prijs Loper groep

Arnav, 2e prijs Loper groep

Floris, 3e prijs Loper groep

Ruben, 1e prijs Paardengroep (foto volgt na de vakantie)

Jesper, 2e prijs Paardengroep

Christian, 3e prijs Paardengroep

 

Reacties zijn gesloten.