3-Torens 1 – CSV 2

Dinsdag 10 januari was het gezellig op de vereniging. 3-Torens 1 speelde de tweede wedstrijd in klasse 2A van de RSB competitie en in de interne competitie namen 6 spelers plaats achter de borden. CSV-2 was de tegenstander van 3-Torens 1. Op papier een geduchte tegenstander. Op alle borden was sprake van een ratingverschil van 150 punten of meer en gemiddeld was het zelfs een verschil van 250 rating punten.

Nu is dat niet iets waar onze spelers zwaar van onder de indruk raken. In veel wedstrijden in de RSB weten onze 3-Torens teams ook tegen veel sterkere tegenstanders veel partijen te winnen en vaak ook de hele wedstrijd. En natuurlijk gaan we niet vooraf kijken hoe sterk de tegenstanders zullen zijn. Dat beinvloedt je spel en het zal niet de eerste keer zijn dat je dan achteraf zegt: “Had ik maar niet zo voorzichtig gespeeld, want daardoor ging het juist niet goed”.

Het begon allemaal juist wel goed. Hans stond verrassend snel op van zijn bord. Niet om koffie te halen, maar om door te geven dat hij al gewonnen had. Hoe is dat mogelijk? Was zijn tegenstander onder de indruk geraakt van zijn almaar groeiende baard? O was Hans er met wit vol ingegaan met een aanval op de koning en had hij daarmee de zwart speler volledig verrast? Wij wilden er het fijne van weten. En Hans was bereid om zijn partij in de computer te stoppen zodat wij er nu allemaal van kunnen meegenieten. Als je hem knipt en plakt in je eigen schaakprogramma dan kun je zien dat de partij op het oog gelijk opgaat, terwijl de waardering door de computer laat zien dat wit steeds sterker komt te staan en uiteindelijk mooi weet door te drukken. Prachtig Hans, bedankt voor deze inzending en je commentaar en ga zo door!

Hoe mooi de start voor 3-Torens 1 ook was, iedereen weet dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt. En dat was deze winteravond ook zo. Een blik op de borden zo halverwege de avond liet al zien er zwaar gestreden zou moeten worden voor elk punt. En ondanks de inzet en de strijd vielen er toch meerdere borden om. De eerste 3 borden gingen allemaal verloren, hoewel het rating verschil hier nog het minste was. De lagere borden moesten opboksen tegen veel grote verschillen in speelsterkte, dus dat voorspelde niet veel goeds. Toch wisten we nog een keer te winnen. Jan S. is goed op dreef de laatste tijd en hij was net terug van een meerdaags toernooi waarin hij duidelijk aan zijn vorm had gewerkt. Hij speelde secuur en degelijk en dat bracht een vol punt op tegen een speler met 230 ratingpunten meer. Lekker Jan!

Minstens zo mooi was ook de score die Bart wist te halen. Hij speelde met zwart remise. Maar dat kun je zien als winst als je ziet dat zijn tegenstander met de witte stukken mocht spelen en ook nog 290 ratingpunten meer had…

Al met al was het toch een spannende een avond waarin weer flink geknokt werd. 3-Torens 1 speelde welliswaar geen gewonnnen wedstrijd, maar wist wel weer aardig wat ratingpunten te vergaren voor 3-Torens als geheel. En daar mogen we best tevreden over zijn tegen zo’n sterke tegenstander.

Reacties zijn gesloten.