CBS De Acker blijft kampioen Schoolschaak!

Het 10e Lansingerland Schoolschaak Kampioenschap werd op  woensdagmiddag 11 april 2018 gehouden in CBS de Wiekslag in Bleiswijk. Het was een gezellig en knus toernooi. Met ongeveer 40 spelers in 11 teams van verschillende scholen uit Lansingerland met scholen die het toernooi intussen goed kennen en ook een aantal scholen die voor het eerst meespeelden. De vrijwilligers van 3-Torens, die dit toernooi voor de tiende keer organiseerde, hadden alle borden en stukken netjes klaargezet. Zo kon om twee uur begonnen worden met de eerste ronde door elkaar een prettige partij te wensen.

Hier een aantal foto’s van het toernooi en onderaan deze pagina een diashow.

In totaal werden er vijf rondes gespeeld en iedere ronde werd opnieuw de tussenstand bepaald. Daarmee konden elke nieuwe ronde de teams die even ongeveer veel punten hadden behaald tegen elkaar worden ingedeeld. En tussen de rondes in kon er een extra potje geschaakt worden in het atrium, of kon je samen met je team een quiz oplossen. Ook was er volop limonade voor iedereen.

De strijd om de hoogste plekken was heel spannend, want boven in de stand bleven de teams heel dicht bij elkaar. De laatste ronde moest de beslissing brengen. En die kwam er met het team van CBS Boterdorp 1 dat de beker voor de 3e prijs won met 7 wedstrijdpunten en 13 bordpunten. CBS Prins Willem Alexander 1 behaalde 8 wedstrijdpunten en 15 bordpunten en werd 2e vlak achter de kampioen, CBS De Acker 1, die met 9 wedstrijdpunten en 16,5 bordpunt eerste werd. Zo mochten Dylan Achuthan, Aron Stolk, Rens Verleer en Jorik Zevenbergen de kampioensbeker én de wisselbeker in ontvangst nemen om mee te nemen naar de prijzenkast van CBS De Acker.

Het kampioensteam van CBS De Acker!

Het is een traditie geworden om niet alleen naar de uitslagen van de team wedstrijden te kijken, maar om ook de individuele resultaten te bepalen voor de uitreiking van de prijzen voor de beste jongen en het beste meisje. En dit seizoen waren er twee jongens die alle 5 partijen wisten te winnen. Dat waren Dylan Achuthan en Rens Verleer uit Bergschenhoek. En de prijs voor het beste meisje ging naar Chayenna van de Kaaden uit Berkel en Rodenrijs met 3,5 punt uit 5 partijen. Een prachtig resultaat. Zij ontvingen alle drie een mooie beker..

Beste jongens werden Dylan en Rens. Zij wonnen al hun partijen!

Beste meisje werd Chayenna

CBS Prins Willem Alexander 1 won de tweede prijs!

CBS Boterdorp 1 met de derde prijs!

Het was een gezellig en knus toernooi met voor ieder team een prijs om mee te nemen naar school om in de klassen te laten zien. Alle uitslagen zijn te vinden op www.3-torens.nl/schoolschaak. En als je het leuk vindt om ook te leren schaken dan ben je welkom de actieve jeugdgroep van 3-Torens op dinsdagavond tussen 18:45 en 20:00.