Partij van de week

In deze rubriek kunnen opmerkelijke partijen nagespeeld worden. Elke week is er wel een partij die er uitspringt. Vanwege de onverwachte wendingen, de mooie combinaties of de bijzondere prestatie van een 3-Torens speler.

Onderaan deze pagina staat hoe je een partij kunt invoeren en emailen.

In de wedstrijd tussen 3-Torens 1 – Charlois Europoort 5 was het echt genieten. Moeilijk om te zeggen welke partij nu de allermooiste was. Maar toch is er een winnaar. Dit juweeltje van H. Springer tegen L. Heijnen. Zeker de moeite waard om na te spelen! Met commentaar van Arjan Drenthen. Geniet er van!

 

Mooie partijen vind je niet alleen op de topborden, maar op alle borden van de interne competitie. Listig spel, mooie combinaties en verrassende zetten. Zo ook in de volgende partij die is gespeeld tussen J. Boedhram met wit en J. Nijboer met zwart. Het commentaar is van A. Drenthen. De moeite van het bekijken waard!

In de wedstrijd van Onesimus 2 tegen 3-Torens 1 was het team van 3-Torens 1 er op gebrand om te winnen. Op papier was 3-Torens 1 sterker, maar een gelopen race was het zeker niet. Dat bewees ook de uitslag: een nipte 3-5 winst voor 3-Torens 1. Hoe de winst tot stand kwam op in de partij van Wong is hieronder na te spelen. Het commentaar is van Wong zelf.


In de laatste ronde van de eerste periode ging het om promotie en degradatie tussen poule 1 en poule 2. Dat leverde deze spannende pot op waarbij promotie naar groep 1 de inzet was. Zenun bleek uiteindelijk de sterkste en is na deze overwinning de eerste kampioen van groep 2. Het commentaar is van Hans.

Op vrijdag 30 oktober speelde een deel van de spelers van groep 2 mee in de externe wedstrijd van het 3-Torens 4-tal tege RSR Ivoren Toren. Groep 1 was druk bezig met een externe wedstrijd tegen Sha Mata. Je zou bijna vergeten dat er ook werd geschaakt in de interne competitie. En hoe!

Speel deze partij maar eens na tussen H. Kunnen en H. Springer!

Deze partij is gespeeld op de eerste avond van de interne competitie tussen Menno met wit en Martin met zwart..

NB: Je kunt heel makkelijk zelf je partijen invoeren en emailen naar post@3-torens.nl met het gratis programma Chesspad. Download en installeer de hoogste versie van chesspad op je computer vanaf http://www.wmlsoftware.com/download.html. Stel alle taal instellingen in op “Dutch” onder Database/Instellingen en voer je partij in door de stukken te verplaatsen op het schaakbord. Commentaar toevoegen gaat makkelijk door met de rechter muisknop op een zet te klikken. Een nieuwe variant toevoegen gaat ook makkelijk door op een zet te gaan staan en dan een andere zet op het bord te spelen. Onder Partij/Info kun je namen van de spelers toevoegen en de uitslag aangeven. Op de site van de KNSB is nog een korte handleiding te vinden

Als je partij ingevoerd hebt niet vergeten om op te slaan in een map op je computer en daarna emailen!

Reacties zijn gesloten.