3-Torens met 3 spelers op de RSB PJK. Aliyah naar Nederlands Kampioenschap!

In januari en februari is het tijd voor de RSB PJK. Dat zijn de persooonlijke kampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond. Dit zijn individuele kampioenschappen op leeftijdscategorie. Als hier de eerste wordt dan ben je officieel de kampioen van Roterdam en omstreken. En dan mag je meedoen met het Nederlands kampioenschap. De RSB heeft door de mooie prestaties van de jeugd in het verleden op het Nederlands kampioenschap vaak meerdere plaatsingen per leeftijdsgroep. Dan mag je bijvoorbeeld ook naar het Nederlands kampioenschap als je tweede wordt op het RSB PJK.

Dit seizoen hebben een aantal jeugdspelers  van 3-Torens ook meegedaan. Aliyah (Categorie D – 2012), Rico en Arnav (Categorie F – 2014). Zij hebben het allemaal heel goed gedaan. Arnav wist in een sterk deelnemersveld van 31 spelers de 17e plek te bemachtigen en Rico is derde geworden en Aliyah  zelfs tweede!

Rico was één ronde vrij en wist alle partijen te winnen, behalve van de nummer 1. Daarmee kwam hij op de derde plaats, maar niet alleen! Er waren 4 spelers op de derde plek. Ongelooflijk in zo’n grote groep. Toen moest er bepaald worden wie de derde plek zou krijgen op het Nederlands kampioenschap. En daarvoor zijn de spelers later nog eens bij elkaar gekomen om met snelschaak partijen te bepalen wie geplaatst zou worden. In deze snelle strijd lukte het niet voor Rico om alles te winnen. Maar dit belooft wat voor de toekomst!

Aliyah speelde mee bij de meisjes in categorie D. Er waren veel meisjes zodat er in een eigen comeptitie gespeeld kon worden. Iedereen speelde een keer tegen elkaar. Dat betekende dat er 7 rondes waren. En Aliyah wist er maar liefst 6 te winnen. Alleen de nummer 1 won van Aliyah. Zo haalde Aliyah overduidelijk de 2e plaats. En dat  betekent dat zij geplaatst is voor het Nederlands Kampioenschap Meisjes in Categorie D!

Fantastisch en gefeliciteerd Aliyah!

We hopen allemaal dat het heel leuk zal worden en dat je ver mag komen op het Nedlernads Kampioenschap dat in het weekeinde van Hemelvaart weekeinde van 18 tot 20 mei gespeeld gaat worden in Rijswijk.