Gezellig druk op het RSB GP Alblasserwaard

Zaterdag 4 februari was 3-Torens aanwezig in Sliedrecht met 7 spelers op het RSB Grand Prix van de Alblasserwaard. Dat waren Atharva, Aliyah, Mihai, Anushri, Anaya, Rico en Nooraniyah. Met 120 deelnemers in 18 groepen is dit wel één van de grootste RSB GP toernooien van de hele cyclus. Het was dan ook gezellig druk. Je kon er een speciaal voor dit toernooi gecomponeerd schaakprobleem oplossen. Een schaakprobleem is geen stelling uit een partij maar een puzzel die is bedacht. Dat ziet er vaak vreemd uit, maar door gewoon als schaker goed naar het probleem te kijken, kun je het toch het antwoord op de vraag “wit begint en zet zwart mat in twee zetten” toch oplossen.

Op het vorige RSB Grand Prix toernooi hadden een aantal 3-Torens spelers voor de eerste keer meegedaan en waren er veel bekers gewonnen. Die goede prestaties waren niet onopgemerkt gebleven. Want de uitslagen zijn verwerkt in de KNSB jeugdratinglijst en dat waren meteen mooie hoge ratings geworden worden Athatva, Anushri en ook voor Aliyah. Zij waren daardoor nu veel hoger ingedeeld. Atharva zelfs in groep 2!

Logisch dat er niet zo veel bekers mee naar Lansingerland werden genomen als de vorige keer natuurlijk. Hieronder zie de uitslagen van de groepen waar 3-Torens in meespeelde (bron www.r-s-b.nl). Met een hele mooie 3e plek voor Atharva, een schitterende 2e plaats voor Mihai en een sterke 3e plaats voor Anaya. Het volgende het RSB Grand Prix geeft weer nieuwe kansen! Dat wordt het RSB GP Corry Vreeken Jeugdtoernooi op zaterdag 4 maart.

Reacties zijn gesloten.