Onze 4 Jeugdteams in actie in Schiedam

Schiedam – 25 november 2022

Het was een buitenkansje om alle 4 de jeugdteams van 3-Torens in actie te zien in de derde speelweek van De Groene Hart Jeugdcup. Het was de eerste wedstrijd in Qatar van het Nederlands elftal. Dat was geen probleem voor onze schakers want alle teams waren compleet. We speelden in een stijlvolle oude basisschool in het mooie Schiedam en de spelers konden rustig spelen want elke poule speelde in een ander lokaal. En het was een pittige avond voor onze teams.

3-Torens 1 speelde in poule 2B met Luuk, Raúl, Dani en Atharva achter de borden. Omdat er niet genoeg tafelleiders waren heb ik in deze poule de partijen begeleid. Daardoor kon ik de partijen van dichtbij volgen. Superspannend! En de eerste ronde, tegen de Pionnetjes 1, pakten we meteen een mooi resultaat. Atharva was de eerste die won. En hij kon samen met mij de andere partijen volgen. Ook Dani en Raúl pakten hun punt. De laatste partij was voor Luuk. Hij speelde scherp en beheerst. En dat leverde ook een winstpunt op. 4-0 voor 3-Torens 1, dat zag er mooi uit!

De tweede ronde gaf een heel ander beeld. Nu was Spijkenisse 1 de tegenstander. Het leek wel of de concentratie bij onze spelers even weg was. ik zag een paar scherpe openingen met allerlei gevaarlijke tactische valletjes op het bord en dat werd onze spelers te machtig. met een achterstand in materiaal is het moeilijk niet winnen tegen dit team en dat bleek ook in het eindresultaat met een 4-0 overwinning voor Spijkenisse.

Barendrecht/IJsselmonde 1 was de tegenstander in de laatste ronde. Dat leek in het begin ook een hele moeilijke ronde te worden. En met een spannende afloop. De partijen van Atharva, Dani en Luuk hadden ons een mooie 2 bordpunten opgeleverd. En Raúl stond ruim materiaal achter in het eindspel. Maar de klok gaat dan ook meespelen en de tegenstander van Raúl speelde te snel. Dat werd pat! Een mooie opsteker, want zo wonnen we ook deze ronde! In de eindstand gaat het om de bordpunten en, als die gelijk zijn, om de wedstrijdpunten. Met 6,5 bordpunten en 4 wedstrijdpunten werden we 3e en dat betekent handhaving in poule 2. De volgende speelweek gaan we proberen om een gooi te doen naar de eerste plek, maar dan is het wel belangrijk om ook sterker te worden in het spelen van openingen met gevaarlijke tactische wendingen!

In poule 3B gaf 3-Torens 2 acte de presence. Het team was compleet met Friso, Arnav, Mihai, Ishwar en Julian. Ook 3-Torens 2 wist zich te handhaven. Maar spannend was het wel!

 

Ons derde team speelde in poule speelde in poule 4B. 3-Torens 3 was nog spannender. Met een half bordpunt meer dan de St Jozefschool 2 bleef 3-Torens 3 in de poule 4.

Poule 4A was de plek voor het vierde team met Jan-Filip, Caroline, Kit, Rico en Liesbeth. Alle vijf spelers waren van de partij. En iedereen speelde mee. Met elke ronde een andere bordopstelling. Zo kunnen alle spelers spelervaring opdoen en plezier beleven in de mooie toernooi. Ons team had het zwaar. De tegenstanders waren sterker. Dat betekent dat het vierde team volgende speelweek in poule 5 gaat spelen. Dat geeft een mooie kans om weer te gaan promoveren :-).

Alle rangen en standen zijn te vinden op http://www.groenehartjeugdcup.nl/

Het programma van het toernooi vind je bovenstaande site en ook hier op onze site: http://www.3-torens.nl/events/categories/de-ron-de-jong-groene-hart-cup/

 

Reacties zijn gesloten.