3-Torens 3 promoveert in de Groene Hart Jeugd Cup!

Beste allemaal,

In de 2e week van De Groene Hart Jeugd Cup speelden onze teams op 3 verschillende locaties. Dat was even wennen, maar is toch goed gegaan. Veel spelers hebben ook in een ander team gespeeld dan vorige keer. Want er waren 3 spelers die niet konden meedoen. Vooral 3-Torens 2 zag er heel anders uit! En toch was het resultaat goed. Dat kun je allemaal zien op www.groenehartjeugdcup.nl.

3-Torens 1 speelde bij Barendrecht/IJsselmonde in IJsselmonde. Artiman speelde voor de eerste keer mee in 3-Torens 1. Vorige keer was 3-Torens 1 gepromoveerd. We waren allemaal erg benieuwd hoe het zou gaan in deze hogere poule. En dat was niet makkelijk in poule 2B. Toch hebben alle spelers een partij kunnen winnen. Mooi, mannen! Echt niet verkeerd van Raul, Dani, Ishwar en Artiman! Het verschil met de subtop van De Groene Hart Jeugd Cup was dus klein. Maar 4 punten was niet voldoende om in deze sterke klasse te blijven. Maar de volgende keer gaan we weer voor de winst in klasse 3, zou ik zeggen!

3-Torens 2 was present in Schiedam bij de Pionnetjes. de verwachtingen waren hoog gespannen. Want vorige speelweek was het net niet gelukt om in klasse 3 te blijven. En dat zou 3-Torens 2 toch wel moeten kunnen. Dus gingen Mihai, Julian, Luuk en Lucas vol goede moed van start. Maar de eerste ronde kwamen ze CSV 2 tegen. CSV had vorige speelweek nog niet meegedaan en nu waren ze wel van de partij. Maar hun team was wel heel sterk en zij wonnen met 4-0. Dat viel ons tegen. Maar eigenlijk toch ook niet want CSV 2 won alle partijen in poule 4B en werden dus met 12 bordpunten nummer 1. En 3-Torens 2 dan? Wel, onze mannen stroopten de mouwen op en wonnen de andere partijen allemaal. Dat waren dus dus 8 bordpunten en een tweede plaats. Geen promotie deze keer, maar ze hebben laten zien wat ze kunnen, dus wacht maar af, ze komen er aan!

3-Torens 3 speelde ook in IJsselmonde bij Barendrecht/IJsselmonde. En dit meisjes team heeft sterk gespeeld. Trots kwamen ze mij op de clubavond vertellen wat er was gebeurd. De eerste ronde was verbluffend. Geen vermoeidheid aan het einde van de week op vrijdagavond! Alle partijen werden gewonnen. Pats, dat was 4-0. En de tweede ronde ging al bijna even goed. Aliyah, Anaya en Nooraniyah pakten opnieuw het volle pond en Ecce scoorde een prima remise. Dat zag er goed uit! Maar toen speelden ons team in de derde ronde tegen de thuisploeg Barendrecht/IJsselmonde 2. Die waren net een maatje te groot. Aliyah pakte een mooi punt en won zo alle drie de partijen van deze avond. De andere borden moesten de koning neer leggen. Dat was dus in totaal 8,5 bordpunt. En Barendrecht/IJsselmonde 2 had in totaal 10 bordpunten behaald en eindigde op de eerste plaats. En wij eindigden op de tweede plek. En toch promotie!! Want dit was een nieuwe poule. Poule 5. En vanuit poule 5 promoveren 2 teams naar de 4e klasse. Gefeliciteerd!

3-Torens 4 was te gast in Gouda bij Messemaker 1847, de oudste schaakclub van Nederland. Lucas was ingevallen in 3-Torens 2 en heeft het daar prima gedaan. 3-Torens 4 kwam helaas met drie personen in Gouda aan. Want Linnea had het nog te druk op school en was te laat thuis om mee te kunnen doen. En de tegenstanders waren allemaal sterk en van grote gerenommeerde schaakverenigingen. Liesbeth, Rico en Caroline knokten flink. En Liesbeth haalde met 1,5 punt een keurige 50%. De anderen moesten deze avond hun meerdere erkennen in hun tegenstanders.  En 1,5 bordpunt was niet voldoende om in klasse 4 te blijven, dus 3-Torens 4 gaat volgende speelweek schaken in klasse 5, met twee kansen op promotie. Zet hem op!

Reacties zijn gesloten.