Mooie slotavond van De Groene Hart Jeugdcup

Vrijdag april 2022 was de slotavond van De Groene Hart Jeugdcup. Dat was een volle bak, want alle teams komen in de laatste speelweek bij elkaar. In totaal waren er 8 poules met 4 teams en 4 spelers per team!

En 3-Torens was gastvereniging. Omdat het om zo veel spelers gaat met hun begeleiders waren we heel blij dat we weer gebruik konden maken van de mooie ruimte in het Laurens College in Hillegersberg. En dat Laila alles weer zo goed had verzorgd met het klaarzetten van de tafels en andere spullen. Het is echt fantastisch dat dit zo kan! De Groene Hart Jeugdcup is ruim ruim 20 jaar geleden gestart door Ron de Jong van 3-Torens en in de loop der jaren is de competitie steeds verder gegroeid tot wat hij nu is. Ron was concierge op het Laurens College en de voorganger van Laila. We danken het Laurens College en Laila dat de slotavond ter nagedachtenis aan Ron hier gehouden kon worden. En hopelijk kan dat volgend jaar weer.

De avond zelf liep op rolletjes. Dat is dankzij Peter Scheeren en zijn ploeg die de organisatie van deze competitie vanaf dit seizoen heeft overgenomen van 3-Torens. Het hele seizoen is goed verlopen en volgend seizoen zal er bijna zeker weer een Groen Hart Jeugdcup zijn.

3-Torens verzorgde als gastvereniging de ketering en dat was ook prima in orde, mede door de hulp van Herbert, Bart en Noor. Herbert is de vader van Liesbeth en Caroline en Bart is de vader van Noor en Jaap. Hartstikke bedankt aan alledrie!

Op de site van De Groene Hart Jeugdcup zijn alle uitslagen en standen te vinden van de slotavond en van de rest van het seizoen. Ook kun je er een verslag lezen over de winnaars en de prijsuitreiking.

Alle uitslagen en standen

3-Torens heeft dit seizoen met 4 teams meegedaan. En met veel plezier. Op pad naar veel verschillende plekken om naar toe te gaan om mooie partijen en spannende wedstrijden te spelen. Soms met een promotie om te vieren en soms met een minder resultaat, want spannend is het altijd. Zo ook op de slotavond.

Dit seizoen was er een beker voor elk team dat winnaar was in zijn poule en een medaille voor iedereen. Onze 3-Torens spelers kregen allemaal zo’n mooie medaille met het mannetje Victor er op, dat altijd de verslagen schreef van de speelrondes van het toernooi.

Ons eerste team bestond uit Raul, Luuk, Artiman, Ishwar en Dani. Een mooi team met spelers die het ook op de club graag tegen elkaar opnemen. Het is goed om te zien dat onze sterkere jeugd bestaat uit een steeds grotere groep spelers!

 

Team 1 speelt de eerste ronde

Team 2 van 3-Torens bestond dit jaar uit 6 spelers. Mihai, Julian, Friso, Zulfiqar, Jaap en Jay. Zulfiqar was er niet bij op deze slotavond en Jaap viel in in team 4, zodat er precies 4 schakers op onze team 2 borden speelden en zij mochten het meteen opnemen tegen 3-Torens 4 omdat deze twee teams in dezelfde finalepoule waren gekomen.

Links zie team 2 en rechts zie team 4 met Jaap als invaller op bord 2 in team 4

Team 2 in actie tegen team 4

3-Torens 3 was ook een mooi team dit seizoen. Met Aliyah, Anaya, Nooraniyah en Ece. Een compleet meiden team! En met sterk spel. Op de club zien we dat zij alle vier steeds sterker gaan spelen en steeds hoger in de ranglijst komen. Dat komt ook omdat ze niet alleen in de De Groene Hart Jeugdcup spelen, maar ook graag naar de RSB Grand Prix toernooien gaan. Daar doe je veel spelervaring op en dat heb je nodig om een partij waarin je goed staat ook te kunnen winnen!Team 3 in actie!

Team 4 is nog zo’n mooi team. Met Liesbeth, Lucas, Rico en Caroline. Helaas kon Lucas er niet bij zijn omdat hij ziek was. Gelukkig kon Jaap invallen op zijn plek. Zo hadden we toch een mooi 4e team compleet aan de borden. Het is een leuke groep spelers die het heel gezellig hebben met elkaar en zij spelen ook de sterren van de hemel. Van deze spelers gaan we meer zien, dat is zeker!

Team 4 in actie tegen team 2

Reacties zijn gesloten.