De Finale van De Ron de Jong Groene Hart Cup

Vrijdag 19 mei was de slotavond van de Ron de Jong Groene Hart Cup. Traditiegetrouw vond deze gezamenlijke slotavond plaats in het St. Laurenscollege in Rotterdam, de school waar Ron de Jong (initiatiefnemer van de Groene Hart Jeugd Cup) als conciërge gewerkt heeft.

Op basis van de in de voorgaande speelweken behaalde  finalepunten waren de teams ingedeeld in zes poules. In elke poule werd gestreden om een viertal bekers, daarnaast was er voor de winnaar van poule 1, als kampioen van deze Groene Hart Competitie, een grote wisselbeker beschikbaar. Tenslotte waren er ook bekers voor de spelers met de beste individuele scores (zie foto’s).

Even na zevenen waren alle deelnemers aanwezig en kon de strijd van start gaan. In alle poules werd goed en sportief gestreden en er was dan ook geen enkel incident. Rond 21.00 uur waren alle partijen afgelopen (inclusief een beslissingspartij in poule 2) en kon de prijsuitreiking beginnen.

In poule 1 was het net als vorig jaar Klim-Op 1 dat er met de hoofdprijs vandoor ging. Weliswaar wist vaste concurrent Botwinnik 1 het nog tot het eind heel spannend te maken, maar uiteindelijk eindigde Klim-Op 1 toch 1,5 bordpunt vóór Botwinnik 1. Daarmee is Klim-Op dus opnieuw winnaar van deze Groene Hart Jeugdcompetitie.

De winnaars en eindstanden van de overige poules zijn elders op deze website te vinden. Speciale vermelding nog voor de winnaars van de individuele prijzen. Cedric Kerkmeester (van Klim-Op) had als jongen de hoogste individuele score: 18 punten uit 21 partijen. Beste meisje was Yisha Chen (eveneens van Klim-Op) met een score van 10 punten uit `19 partijen.

Er zijn van de wedstrijden en van de prijsuitreiking heel veel foto’s gemaakt, zie hieronder.

Volgend seizoen is er weer een Groene Hart Competitie, de organisatie hoopt ook dan weer op veel belangstelling!

Victor

 

Reacties zijn gesloten.