3-Torens 4 promoveert in de Groene Hart Jeugdcup

Beste allemaal,

Onze vier 3-Torens teams hebben het goed gedaan in week 3 van de Groene Hart Jeugdcup. 3-Torens 1, 3-Torens 2 en 3-Torens 3 bleven netjes in hun klasse en 3-Torens 4 werd 1e van de poule en promoveert naar een klasse hoger!

Dat hadden we niet allemaal verwacht want er moest weer flink geschoven worden met de spelers en er waren ook nieuwe invallers bij. Jay speelde in 3-Torens 2 mee en Martin in 3-Torens 3. Dat was wel wennen. Ten eerste speel je met de klok en dat leidt af als je dat niet gewend bent. Ook is het spannend. Want je wilt extra graag winnen.

3-Torens 1 speelde in Gouda en deed het goed met Raul, Dani Artiman en Luuk. Ze wisten genoeg punten te halen in deze sterke poule. Ik zou zeggen ga extra trainen op de pc in december als je vakantie hebt. Dan kan 3-Torens 1 extra sterk beginnen in het nieuwe jaar (als de competitie dan weer verder mag gaan).

3-Torens 2 speelde in Rotterdam en ook dit team met Jaap, Friso, Zulfiqar en Jay heeft het beter gedaan dan verwacht. Zulfiqar en Jay speelden voor het eerst mee omdat de eerste en tweede bord spelers niet konden meedoen. Dat betekent dat Jaap en Friso op bord 1 en 2 plaats namen en dat werd heel spannend. Op het laatst had 3-Torens 2 evenveel partijen gewonnen als Barendrecht IJsselmonde 2. Maar gelukkig had 3-Torens 2 2 wedstrijdpunten en Barendrecht/IJsselmonde 2 maar 1. Daardoor bleef 3-Torens 2 net op de derde plek

3-Torens 3 werd in Gouda versterkt door Martin omdat Ece niet kon meespelen. Martin heeft lange en spannende partijen gespeeld en zo goede ervaring opgedaan. Natuurlijk had hij ook graag een punt gepakt, maar dat komt vast in een volgend toernooi of in een volgende speelweek van de Groene Hart Jeugd Cup. Toch ging hij met een punt op zak naar huis want één van de teams in deze poule was er niet. Dit team heeft dus nul punten en is gedegradeerd. Wel zo prettig voor 3-Torens 3 dat keurig in deze klasse bleef. Een bijzondere vermelding verdient Anaya die in de laatste ronde haar partij wist te winnen en zo de eer van 3-Torens veilig stelde.

3-Torens 4 speelde in poule 5 in Gouda en dat hebben ze prima gedaan! Met 8 bordpunten en 5 wedstrijdpunten bleef 3-Torens 4 precies een bordpunte en een wedstrijdpunt voor op Spijkenisse 4, de nummer twee uit de poule. Hartstikke goed gedaan!

Zelf kon ik de partijen van 3-Torens 4 van dicht bij volgen omdat ik tafelleider was in de poule. En wat opvalt is dat we bij 3-Torens best wat meer “toernooispelers” mogen worden. Bijvoorbeeld door tegen de tegenstander te zeggen dat je een aangeraakt stuk ook moet spelen. Of door de tafelleider erbij te roepen als je tegenstander een zet doet die niet mag. Bijvoorbeeld een stuk pakken terwijl je schaak staat. Dat mag niet want je moet altijd schaak opheffen. Een tafelleider kan daar alleen wat aan doen als je de tafelleider erbij roept. Ook hoef je niet zeggen dat de ander de klok moet indrukken. Je mag best nadenken als de ander gezet heeft en vergeten is de klok in te drukken. Dan heb jij meer tijd om een mooie zet te bedenken!

Alle uitslagen en individuele scores staan op de website van het toernooi: www.groenehartjeugdcup.nl. Kijk er eens op. Je kunt klikken op de uitslagen en dan zie je per ronde wat iedere speler heeft gedaan.

 

We gaan nu weer een avond lockdown in. Dat is jammer want dan kunnen de wedstrijden van dit mooie toernooi niet op de vrijdagavond doorgaan. Hopelijk duurt de lockdown niet zo lang en kunnen we in het nieuwe jaar toch weer verder. In het voorjaar staat een reserve datum in de agenda dus dat komt dan in elk geval goed van pas!

Reacties zijn gesloten.