3-Torens 1 jeugd overwintert in Poule 1!

Het gaat heel goed met onze 3-Torens jeugd in de Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup. Met 3 teams sterk nemen we dit seizoen deel aan deze mooie competitie die vele jaren door 3-Torens is georganiseerd en die nu op een fantastische manier door Messemaker en Spijkenisse wordt getrokken.

Heel mooi was het dat we vorig seizoen al met ons 1e team voor het eerst in de geschiedenis van deze competitie een paar keer in poule 1 hebben gespeeld. Prachtig was dat. Alleen lukte het toen niet om meer dan één speelweek in poule 1 te blijven. Elke speelweek wordt er tussen de poules gepromoveerd en gedegradeerd en poule 1 was vorig seizoen toch net iets te sterk om daar langer dan een week in te blijven.

Maar nu is het gelukt! Met Luuk op bord 1, Raùl op bord 2, Dani op bord 3 en Ishwar op bord 4 werd de strijd in het mooie denksportcentrum in Delft aangegaan. Atharva, ook een vaste waarde in ons 3-Torens 1 team kon er niet bij zijn vanwege activiteiten op zijn school. Maar 3-Torens pakte toch stevig uit tegen de kanonnen van De Pionnetjes, de Delftse schaakclub en RSR Ivoren Toren. En het was wel heel spannend…

De eerste ronde werd gewonnen met 3-1. Een prima opening. De tweede ronde werd het 2-2. Daarmee lagen alle mogelijkheden nog open. De derde ronde zou beslissend zijn, handhaving of degradatie, alles kon nog, zeker omdat er uit poule 1 met 2 teams wordt gedegradeerd.
En de derde ronde? Dat werd ook 2-2. Het hing daarmee helemaal af van de resultaten van de andere teams… En dat bleek er gunstig uit te zien met als gevolg een prachtige eindstand:

De eerste plaats in Poule 1 !!

Ons tweede team ging naar Gouda en speelde in de goed warm gestookte locatie van schaakvereniging Messemaker 1847, de oudste schaakvereniging van Nederland. Deze keer was Mihai er niet bij, maar met Liesbeth, Rico, Muchen en Caroline stond er een mooi team. Het werd een pittige strijd want de tegenstand was sterk. Liesbeth en Muchen lieten strak spel zien en allemaal zaten ze flink te zweten op hun partijen. Ze hadden er zin in en dat was ook goed te zien:


Nadat alle rook was opgetrokken bleek dat de inspanningen resultaat hadden opgeleverd! In de Groene Hart Jeugdcup tellen de bordpunten eerst en bij gelijke bordpunten wordt er gekeken naar de wedstrijdpunten. En dat zag er goed uit. Ons tweede team heeft zich keurig gehandhaafd!


Het derde team speelde ook in Delft. Zij zaten al allemaal helemaal klaar toen het eerste team binnen kwam. Friso, Ferre, Jan-Filip, Arnav en Floris hadden er duidelijk zijn.

Ze waren er alle 5 en dat betekent dat er elke ronde één speler vrij was. Na afloop van de rondes mochten ze naar beneden en daar vertelden ze hoe het gegaan was. De eerste ronde werd 2-2 een mooi gelijkspel en dat was een goede basis voor de rest van de avond. Misschien kwam het door het tikkertje spelen tussen de rondes door of misschien waren de Pionnetjes wel erg sterk vanavond, maar de tweede wedstrijd moesten alle koningen van 3-Torens worden neergelegd. In de derde ronde werd het 1-3 en zo waren er in totaal 3 bordpunten behaald. Zou dat wel genoeg zijn? Deze keer helaas niet. Dat betekent dat 3-Torens 3 in het nieuwe jaar begint in poule 5 en daar gaat het zeker weer bijzonder spannend en gezellig worden.

Alle uitslagen zijn te zien op www.groenehartjeugdcup.nl en daar kun je rechtsboven alle uitslagen van alle speelweken bekijken.

Reacties zijn gesloten.