We are the champignons

De weg naar het kampioenschap ligt wijd open, wat kan ons eerste team nog tegenhouden? Zelfs met een drietal invallers was Moerkapelle volgens de interim TL een eenvoudig te nemen horde. In de uitgebouwde volière zouden we dit varkentje wel even wassen, zodat volgend seizoen promotie naar de KNSB lonkt. In het clubgebouw van vogelvereniging Tropica stonden de borden al gereed, 1 Vroegindeweij aan onze zijde, 2 aan de overkant. Buiten had men de latrine omgebouwd tot analyselokaal zodat we na onze overwinning nog even schaakonderricht konden geven.
Leon kreeg op bord 1 een Tarrasch op het bord met een loper op b7. Dat zag er wel voordelig uit, zeker toen de zwarte dame haar heil zocht op h4. Wong was aardig aan het fröbelen. Via een onregelmatige siciliaan, kwam een soort Maroczy te voorschijn, waarna Wongs stukken allerlei leuke velden wisten te veroveren. Menno zette in de opening de stukken op plaatsen waar ze niet horen te staan maar zijn tegenstander was te verbouwereerd om daar een tegengif voor te vinden. Uit het niets wist hij met een creatief stukoffer een kansrijke aanval op te bouwen. Ronald speelde zijn huisvariant en had al snel een uur voorsprong in tijd. Koning in het midden, beide flanken open, maar dat mocht de pret niet drukken.
Davin had een symmetrische stelling waarbij hij weinig kansen had terwijl de tegenstander langzaam de druk op de pionnen kon opvoeren. Bij Martin stonden de lichte stukken her en der op het bord, er was geen duidelijk plan zichtbaar, dus hij was in zijn element. Martijn speelde vrij passief maar leek het zakie wel onder controle te hebben. Rinus dacht zich in de Najdorf te bevinden maar belandde via verwisseling van zetten in een Sves. Met een open g-lijn was het onduidelijk of hij op de been kon blijven.
Ronald had via een schijnoffer (zie onder) de zaken zodanig gecompliceerd, dat zijn tegenstander tevreden was met remise, en Ronald zich verder aan de Clynelish kon wijden. Leon kwam trots melden dat hij zonder overleg met de TL een remise aanbod had geweigerd. Wong was ergens een toren kwijt geraakt en Menno had een extra stuk weggegeven. Davin had al zijn stukken nodig om een zielige pion te verdedigen en moest lijdzaam toezien hoe aan de andere zijde de stelling geopend wordt. Martin stond voor op tijd maar was wel een kwal kwijtgeraakt. Martijn verloor een pion zonder al te veel compensatie en Rinus stond flink onder druk.
Gelukkig hadden we 1 halfje binnen. Leon stond voor op tijd en dat ging ten koste van zijn concentratie. Na een leuk tussenzetje vielen zijn aanvalsplannen in duigen en pakte zijn tegenstander een dame in de hand om de intenties duidelijk te maken. Wong hield nog lang stand met een steriele koningsaanval en Menno moest het hoofd buigen tegen 4 lichte stukken. Davin, Martin en Martijn werden eenvoudig opgerold. Alleen Rinus hield zich dapper staande en wist via herhaling van zetten het tweede halfje binnen te halen. Een 7-1 nederlaag stond op het scorebord maar we blijven geloven in promotie.
vroegweij
Zwart speelt 19 .. Pa3 en na 20 b*a3 D*c3 21 Lb2 overziet hij de winst.

Reacties gesloten.