Waar is iedereen?

De leden van 3-Torens nemen hun kerstvakantie serieus en pakken waarschijnlijk flink uit om er een fantastische kerst van te maken, want het lukte maar weinigen om het nog op te brengen om een week voordat de kerst aanvangt nog een potje te komen schaken. In groep 2 werden 2 partijen gespeeld, en in groep 1 slechts één potje.

Dat potje was wel een spannend potje. In een Siciliaanse partij lieten Rinus en Wong tijdens de analyse zien hoe het heel scherp had kunnen zijn gegaan, als wit zijn toren vroegtijdig zou offeren. In de partij gebeurde dat echter niet, al won Wong op een zeker moment toch een kwaliteit (minus één pion). Rinus verdedigde echter taai, en meer dan dat, hij zorgde ook voor dreigingen waardoor Wong op een gegeven moment nog een pion moest geven. Beide heren oordeelden dat het evenwicht in de partij nu op zo’n manier was hersteld, dat beide konden leven met een halve punt. En zo werd de vrede getekend.

In groep 2 gingen de partijen veel te snel. Toen auteur dezes verslag zijn eerste verplichtingen als barman annex wedstrijdleider bij het tweede had voldaan, waren beide partijen al afgelopen. Axel won hierbij van Dylan en Joeke wist Robert te verslaan.

Nu dus de welverdiende vakantie waar velen klaarblijkelijk aan toe waren. Op 8 januari gaan we verder met een Baskisch Schaaktoernooi (schaken op 2 borden tegelijk tegen dezelfde tegenstander), op 15 januari spelen een aantal clubleden mee in Wijk aan Zee bij het Tata Steel toernooi en de eerste ronde in de interne competitie in het nieuwe jaar is op 22 januari.

Reacties gesloten.