Volle bak op eerste avond in 2020

Iedereen kon dinsdag 7 januari direct aan de bak. 3-Torens 1 kreeg koploper Barendrecht/IJsselmonde 1 op bezoek in klasse 2B van de club competitie van de Rotterdamse Schaak Bond. En de cursisten  van de Schaak Training voor Volwassenen van najaar 2019 speelden hun eerste partijen in de competitie van 3-Torens. Een lekkere volle bak!

4 spelers van 3-Torens 1 spelen op de voorgrond en daarachter worden partijen gespeeld in de interne 3-Torens competitie

Klasse 2B van de RSB Competitie is een vreemde klasse. Er zijn een paar teams die ongeveer even sterk zijn als 3-Torens 1. Maar de meeste teams zijn veel sterker en zouden zo 2 klassen hoger kunnen spelen. Dit komt doordat spelers sinds kort zowel landelijk (KNSB) als regionaal (RSB) mogen spelen. Voorheen was de regionale Bond de opstap naar de landelijke competitie. Sterke teams met sterke spelers speelden alleen KNSB. Maar sinds de regels zijn verruimd spelen veel sterke spelers nu ook in de hogere teams van hun verenigingen in de RSB. En dan worden alle andere RSB teams ook sterker.

Het team van Barendrecht/IJsselmonde 1 is zo’n sterk team. De KNSB rating van de spelers loopt op vanaf zo’n 1800 tot meer dan 2250! Bij 3-Torens is dat vanaf zo’n 1350 tot iets minder dan 1700. Op papier dus vrijwel onmogelijk om in deze wedstrijd punten te scoren.

Henk (KNSB 1689) op bord 1 nam het op tegen M. Roobol (KNSB 2278)

Het beste advies in zo’n wedstrijd is “gewoon” je eigen spel spelen en jezelf niet van de wijs te laten brengen. Een mooi advies, maar dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan. Onze mannen namen toch gewoon de handschoen op en er is deze avond nog flink partij gegeven. Halverwege de avond leek het allemaal nog in evenwicht. Maar, naarmate de avond vorderde kwam Barendrecht/IJsselmonde 1 toch met 0-4 voor te staan. Dat is het sein om tot het gaatje door te gaan. En dat deden Rinus, Cok, Arjen en Martin. In het eindspel zie vaak het ratingverschil pas echt naar voren komen en ook nu wist Barendrecht/IJsselmonde 1 duidelijk de meeste punten binnen te halen. Arjen en Martin kwamen met een remise uit de strijd en dat is zeker een goed resultaat! En Rinus en Cok moesten aan het einde van de avond toch de vlag strijken. 3-Torens 1 gaat door met knokken in deze poule. Het doel is behoud van onze Klasse 2 plek en dat is nog zeker mogelijk.

In de interne 3-Torens competitie viel de goede prestatie op van de deelnemers aan de Schaak Training voor Volwassen van najaar 2019. Na hun goede resultaten in de simultaan tegen onze voorzitter ging het ook vanavond erg goed met Arie, Robert, Aad en Fre. Ook Bart wist te winnen.

Dat hadden we natuurlijk niet afgesproken aan het begin de van Training! Maar in elk geval had iedereen het wel erg naar zijn zin!

Giovanni, Jan S en Hans moesten tot het uiterste gaan en uiteindelijk de eer laten aan onze nieuwe leden!

 

 

Reacties gesloten.