V1 wint tegen Fianchetto V1

We spelen dit jaar voor het eerst mee op het hoogste RSB niveau met een viertal.  Promoveren is niet mogelijk, maar je wilt ook niet de rode lantaarndrager worden; een beetje ambitie kan geen kwaad.  Na onze verloren eerste wedstrijd stond er dus moreel wel wat op het spel.  Fianchetto V1 was het beoogde slachtoffer.  Het begon goed met Zenun aan bord 4, binnen de kortste keren stond hij meer dan glad gewonnen; overweldigende stelling, en een kwaliteit voor het oprapen.  Helaas kwam hij, vol zelfhaat, melden dat hij in zijn eigen zwaard gelopen was. Eén punt achter.

De tegenstander van Léon was deze avond gelukkig wel een meewerkend voorwerp; met een kleine combinatie won Léon een stuk. 1-1.  Arjan had zwart tegen Ben Riksen; Ben’s doelstellingen waren heel duidelijk. Afruilvariant van het damegambiet, daarna nog meer afruilen, en binnen 30 minuten remise aanbieden, wat uiteraard door Arjan niet aangenomen werd.  Maar dat veranderde het resultaat niet, er zat echt niet meer in.  Dus alle druk om de twee punten mee naar huis te nemen op de schouders van Martin.

img_20161124_230454

Martin speelde een zeeslang; het aantal zetten ging al richting de 80, dat zijn bij elkaar wel heel veel extra minuten dat de partij ging duren. Maar het was wel de allermooiste partij van de avond, het toreneindspel werd uitstekend gespeeld door Martin: 2,5-1,5 voor ons.  Op 6 december spelen we de derde ronde.

fianchetto-de-mond-gesnoerd

Fianchetto de mond gesnoerd!

Reacties gesloten.