The Return

De eerste ronde van de interne competitie was er veel nieuw, maar toch voelde het ook als een terugkeer. Nieuw was de locatie, die blijkbaar veel indruk heeft gemaakt op onze eerste gasten (zie het RSR Ivoren toren-verslag inzake de pindakaasvloer). Nieuw was ook de speelduur, iets korter dan we gewend waren in onze interne competitie. Maar het was toch ook vooral een terugkeer. Er was de terugkeer naar het ons zo bekende edoch vorig jaar verlaten Keizer-systeem. Dat voelde vertrouwd. Er was ook de terugkeer van Hans Pietersen, die vorig jaar kort meedoet, en daarna een poos verstek moest laten gaan wegens persoonlijke omstandigheden. En natuurlijk was het de avond van de terugkeer van onze meervoudig clubkampioen in de interne competitie!

wp_20160927_20_25_02_pro

Dan de partijen… om maar te beginnen met de topper van de avond. Eric en Leon, de twee spelers die naar verwachting zullen strijden om het kampioenschap van 3-Torens dit jaar, mochten het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. Maar om nou te zeggen dat de vonken er vanaf vlogen… ik heb weinig spannende momenten in de partij mogen aanschouwen. Het was een erg positionele partij, waarbij Leon erg veel tijd verbruikte in de beginfase. Eric won ergens een pion, en het lukte hem om wat druk te zetten op de stelling van Leon. Die druk, in combinatie met de tijdnood, werd Leon te machtig. Een geslaagde terugkeer van Eric in de interne competitie, die de ranglijst nu alweer aanvoert alsof het 2011 is.

Wie kan er bijblijven na de eerste ronde? Om te beginnen Egbert, die knap van Martin wist te winnen. Nadat Egbert een jaar geleden zelfs door de 1600-ratinggrens heen terugviel naar een rating van 1570, dacht menigeen wellicht dat zijn beste tijd nu wel geweest zou zijn. Maar de laatste maanden is hij weer terug in zijn oude vorm, wist vorig jaar de halve finale van de playoffs te bereiken en ook in de eerste ronde van dit seizoen levert Egbert een uitstekend resultaat af. Het leek lang gelijk op te gaan, maar Egbert had een combinatie in petto waardoor hij gewonnen kwam te staan.

De tweede die bij kan blijven is Zenun. Zenun was een maatje te groot voor Tony. Tony vond zijn ontwikkeling niet zo belangrijk, en Zenun wist daar wel raad mee. Je moet Zenun niet teveel zwakke plekken in je stelling geven om aan te vallen, want dan loopt het vaak verkeerd af, zo ondervond ook Tony. Tenslotte wist onze nieuwe penningmeester het seizoen te beginnen met een overwinning. Joeke versloeg Hans Pietersen, die een foutje maakte waarvan Joeke dankbaar profiteerde.

img-20160927-wa0002

Al met al een mooie eerste avond, waarbij het me erg goed deed dat de opkomst 100% was (19 man) van iedereen die intern meespeelt dit jaar. Alleen Hans Kunnen kwam terug van vakantie, maar ook hij kwam nog even gezellig buurten later op de avond! Hopelijk de opmaat naar een mooi seizoen met veel gezellige en spannende avonden op de pindakaasvloer!

img-20160927-wa0003

Reacties gesloten.