Rustige interne ronde

In de interne competitie was het bijzonder rustig deze avond. Het eerste team speelde een bondswedstrijd (waar overigens ook nog eens 3 invallers benodigd waren vanwege afwezigheden), het viertal speelde een bondswedstijd, er was een Groene Hart Cup avond waardoor er geen jeugd meespeelde – wie houden we dan nog over? Een paar leden uit het tweede, die niet invielen in het eerste en zich niet hadden afgemeld.

Er was één partij in Groep 1. Dit was Erik tegen Egbert, en dit zou (nu al) wel eens een belangrijke partij geweest kunnen zijn in de strijd voor het lijfsbehoud in groep 1. Erik speelde vorige week al een niet onverdienstelijke partij tegen Arno (waarin hij na een lange strijd het onderspit moest delven) en speelde ook deze avond weer een puike partij. In een klassiek damegambiet wist Erik net na de opening een belangrijke centrumpion te winnen. Deze pion hield hij vast, hij wikkelde op een goede manier af naar een gewonnen eindspel – ondanks de ongelijke lopers waren de 2 extra pionnen (Erik won ook nog een randpion in het eindspel) doorslaggevend. Mooie overwinning.

In Groep 2 waren er twee partijen. Degene die als eerste klaar was, was uiteraard de partij waarin Tony meespeelde. Dit keer niet in zijn voordeel overigens. Hans Kunnen wist hem te verslaan, door zelf geen fouten te maken en te wachten op een foutje van Tony. Die kwam er en Hans wist het materiële voordeel om te buigen in een overwinning.

Dan de partij tussen de barmannen van deze avond, Patrick en Jan. Toen ik halverwege de avond richting bar liep, een foto met mijn smartphone maakte waarop de stelling van de heren op een bepaalde manier zichtbaar zou kunnen zijn, werd ik door barman P. gechanteerd dat ik op geen enkele manier nog van versnaperingen zou worden voorzien als ik er ook maar over dacht om deze foto te publiceren op de website. Hieruit begreep ik dat Jan gewonnen stond. Bij nadere bestudering van de foto bleek hij inderdaad een toren voor te staan. Uiteraard werd dit niet meer weggegeven, ondanks dat Jan er een ingewikkelde berekening op los liet door aan te geven dat pionnen in een eindspel 2,5 x zoveel waard zijn en dat hij dus eigenlijk maar heel weinig voor stond (Patrick had 2 pionnen tegen Jan’s toren). Dit ging mij boven de pet, maar de overwinning ging wel ‘gewoon’ naar Jan.

Reacties gesloten.