Gezellige start van de Rapid Bakker

De eerste avond van de Rapid Bakker competitie werd een mooie gezellige opening. Met bijna 30 spelers aan de borden en met 20 minuten per persoon op de klokken werden de degens gekruisd. Daar waren een flink aantal spelers bij van EBSV en SV Berkel, de twee verenigingen die samen 3-Torens hebben gevormd. Dat was nog eens echt genieten van het mooie schaakspel en het was een goed weerzien met veel bekenden van weleer.

WP_20151016_001

Er werden vier rondes gespeeld met een indeling op speelsterkte op basis van rating. Als een speler geen rating had werd deze geschat. Iedereen was goed aan elkaar gewaagd en op veel borden werd tot op het vallen de klok geknokt en gespeeld voor de winst. Het mooie van rapid schaak is dat het zeker geen uitgemaakte zaak is dat de speler met de beste papieren ook de competitie wint. In korte partijen kan echt van alles gebeuren! In de Rapid Bakker zijn dan ook veel kanshebbers aan te wijzen op de eindoverwinning! Tegelijkertijd is het ook leuk dat er 4 kansen op een mooie partij zijn op één avond. Dat is voor elke schaker fijn. Als er een partij is die niet zo lekker ging is er altijd nog een andere partij waar je met plezier aan terug kunt denken. En het kortere speeltempo maakt het extra aantrekkelijk voor onze jeugdspelers om mee te doen.

WP_20151016_002

Elke Rapid Bakker avond is er een winnaar. Dat is de speler met de meeste punten. Bij een gelijk aantal punten wordt eerst gekeken naar het aantal gespeelde partijen en dan naar weerstandspunten en naar SB punten. Op deze openingsavond van de Rapid Bakker was Huijsdens de duidelijke winnaar met als enige speler 3,5 punt uit 4 partijen. Direct daarachter eindigden Botma en Verbakel met 3 punten uit 4 en Hoogenes en van Houten behaalden 3 punten uit hun 4 partijen. Vervolgens waren er veel spelers met 2 punten. Alles lag dus dicht bij elkaar en dat belooft wat voor de rest van de competitie. Op deze eerste avond gaan de felicitaties uit naar Huijsdens. Sterk gespeeld!

WP_20151016_003

Alle uitslagen en standen staan op de site. Er staat een ranglijst per avond en er is een ranglijst over alle avonden heen. Per avond wordt gekeken naar de punten en naar het beste ratingresultaat en over de hele competitie heen wordt volgens het keizersysteem gespeeld om wie de winnaar wordt. In dit laddersysteem bepalen de behaalde keizerpunten de positie in de ranglijst waarbij winnen van een hoog geplaatste speler meer keizerpunten oplevert.

Aan de bar was het nog lang gezellig met veel mooie verhalen over de EBSV tijd. Maar ook met verhalen over hilarische en heroïsche overwinningen op het bord. Iedereen is uitgenodigd voor de volgende Rapid Bakker avond op 5 februari. Zet het alvast in je agenda! In januari zal er ook een email met een uitnodiging worden verstuurd aan alle deelnemers. En houdt de site van 3-Torens in de gaten voor andere evenementen (wat dacht je van een avondje Baskisch schaken?) waar iedereen van Lansingerland en omstreken welkom zal zijn!

WP_20151017_001

 

Reacties gesloten.