Positionele uitmelkpartijen en cadeautjes in de tweede ronde

In de tweede ronde van de interne competitie werd er op 7 borden gestreden. Tony ging als vanouds tekeer, meteen vol op de aanval. Hans Pietersen verdedigde wat hij kon, maar uiteindelijk bleek zijn verdediging niet bestand tegen het aanvalsgeweld van Tony’s troepen en moest hij voortijdig de handdoek in de ring gooien. Jaysen en Giovanni maakten er een vriendschappelijk duel van. Giovanni leek op een zeker moment wat voordeel te hebben, maar onze talenten besloten de punten te delen, waardoor beide zich voorlopig keurig in de middenmoot van de keizercompetitie melden.

Dat was direct ook de enige puntendeling. Op de overige borden werd er geen genade gekend. Joeke hield het een hele poos vol tegen Rinus, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere in hem erkennen. Ook Hans Kunnen kwam goed te staan uit de opening, maar werd langzaam maar zeker weggespeeld door Martin, die het bekwaam afmaakte. Dezelfde tactiek paste Eric toe tegen Egbert. Langzaam maar zeker kwamen Eric’s stukken steeds beter en actiever en Egbert’s stukken steeds slechter (wat doet een toren op h2?) te staan en was de overwinning een kwestie van tijd.

Zenun boekte een knappe overwinning tegen de schrijver van dit verslag. Hoewel het natuurlijk ook wel makkelijk schaakt als je op zet 4 al een centrumpion cadeau krijgt. Ik probeerde nog mijn troepen vol op de vijandelijke koning te richten, maar uiteindelijk bleek mijn koning minder veilig dan de zijne, en werkten Zenun’s dame+paard+loper uiteindelijk goed samen om een mooi matnet te breien.

Een spannende partij was Hans van der Burg tegen Henk. Volgens mij een Siciliaanse opening, dus dan verwacht je wat vuurwerk, maar de stelling bleef heel lang in balans, evenals de materiële verhoudingen op het bord. Het leek op een remise af te stevenen, totdat Henk een toren in de aanbieding deed. Hans was erg beleefd en nam het in eerste instantie niet aan, maar blijkbaar wilde Henk per se van de toren af, want daarna werd weer een andere zet gedaan zonder de toren te dekken. Hans besloot in tweede instantie wel gebruik te maken van hetgeen hem op een presenteerblaadje werd aangeboden en won zodoende de partij.

Volgende week derde ronde van de interne competitie, en het 1e speelt dan een thuiswedstrijd tegen concurrent Fianchetto!

Reacties gesloten.