Oude koeien, futiliteiten en nog meer waanzin.

Yes

Nog nooit deed een wedstrijd tussen twee amateurclubs zoveel stof opwaaien. Ongekend grappig is de huidige situatie, maar eerst even terug in de tijd. 3-Torens 1 moest winnen van De Willige Dame om zich in de promotieklasse te handhaven. Niemand had het voor mogelijk gehouden dat vier teams het met elkaar op een akkoordje zouden gooien. Niets was minder waar, wat waren wij naïef, dom zou ook een goede benaming zijn.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de promotieklasse liet ook een persbericht van het RSB bestuur niet lang op zich wachten. De huidige stand in de eerste klasse kan natuurlijk nog alle kanten op, maar als Krimpen van SO Rotterdam wint is 3-Torens 1 in een unieke positie.
In Rotterdam waren de mannen van 3-Torens 1 in een buitengewoon goede bui, enigszins emotioneel doordat het team na zoveel maanden eindelijk weer eens compleet was. Na de eerste lente zon waagden Huijsdens en Botma het om het behaaglijke woonhuis te verlaten. Na de bemoedigende woorden  van Hoogenes om vooral van je partij te genieten kon iedereen gaan zitten. Het welkomstwoord van de wedstrijdleider werd luidruchtig genegeerd, enkele spelers doken nog even het verleden in. Tja, het zit de spelers van toen nog steeds hoog. Volkomen terecht natuurlijk. De sympathieke spelers van SO hadden geen verweer. Als er een club in de Rotterdamse Schaakbond is die het zou verdienen om excuses te krijgen is het uiteraard 3-Torens. Hoe louterend zou het zijn als één van de vier betrokken clubs op dezelfde stinkende manier zou degraderen. Het is allemaal binnen handbereik. Erasmus en 3-Torens, hoe close zijn ze? Onbedoeld hangt er een schaduw over de komende wedstrijden in  klasse 1B. Oude koeien en futiliteiten, april 2015 kan nu al de boeken in als amusant.

2zetten

Op het eerste bord prutswerk van Van Houten. Sommige openingen moet hij niet meer spelen, een deel van zijn schaakboeken moet hij verbranden. Hoogenes kwam met zwart terecht in een geestdodende variant van wat eigenlijk.  1. d4 d5 2. c3 Prettige wedstrijd. Remise dus, uiteraard na een keurig onderhoud met de teamleider.

Botma was er klaar voor. Vakkundig voerde hij de druk op. Schroeder werd op de pijnbank gelegd. Mooi spel van Botma, ging hij maar vaker schaken. Huijsdens doet het goed in uitzichtloze stellingen. Met het mes op zijn keel komt hij tot leven, stijgt boven het gewone volk uit, talloze punten zijn op die manier binnengekomen, wellicht al zijn punten.

Wong leek goed uit de opening te komen. In het middenspel kwam zijn dame in de problemen. Een geforceerde afruil zorgde voor een bedenkelijk eindspel. Menno moest er hard tegenaan. Strijdhorst, het zit in de naam, is een taaie. Sluw en meedogenloos op de 64 velden. Menno vocht, zocht naar complicaties, helaas tevergeefs.

Van Vaalen, geef hem de witte stukken en een kopje lauwe koffie. Martin zocht de ruimte, viel aan en bracht Markus in de problemen. De zwarte koning stond enorm op de tocht. Nadat Martin het stofje van de zwarte pion had verwijderd sloeg hij toe. En op bord acht een fris ogende en glad geschoren Davin. Een nieuwe studie, een frisse start, bezoekje aan de kapper, het doet hem blijkbaar allemaal goed. Een eindspel melken, daar is hij dol op. Ja, hij heeft zitvlees. Hoe minder stukken hoe gevaarlijker. Het is een weetje. 4,5 – 3,5 tegen SO Rotterdam. Hoogenes trok de tapkraan open, ook met deze wedstrijd wonnen we van SO.

Reacties gesloten.