Op zoek naar de verloren punten

Het eerste team van 3-Torens heeft dinsdagavond de verliespunten die waren toegekend, nadat we niet in staat waren om op te komen dagen, herwonnen. In de legendarische poffertjessalon Vissers wonnen met 5,5 – 2,5 van De Willige Dame 2.

Het leek redelijk lang een spannende strijd te worden. Ronald viel in op bord 8. Hij speelde gisteren al met het 2e (waarin de koploper werd verslagen), had een korte nacht gehad – en ging dus voor een snelle remise. Zijn tegenstander ging hierin mee, waardoor na een weinig enerverende partij de eerste score te noteren viel. Op bord 5 speelde Martin zijn vertrouwde huis-tuin-en-keuken opening. Bij een tegenstander die hier te licht over denkt kan het echter al snel gevaarlijk worden, zo bleek ook vanavond. Martin bouwde een gevaarlijk initiatief op tegen de zwarte koning, dat uiteindelijk ook de doorslag gaf.

Wong kreeg op bord 2 al snel een gevaarlijke koningsaanval tegen. Die aanval werd echter goed gepareerd door Wong – zijn tegenstander liep toch iets te hard van stapel, zo bleek achteraf. Toen de rook opdwarrelde stond Wong een kwaliteit voor, en later veranderde dit in een rits pionnen voorsprong. Toen al het tegenspel weg was gaf zijn tegenstandster op. 2,5-0,5 voor 3-Torens!

WP_20160202_005

De overige borden leken nog min of meer in evenwicht, al stond Leon wel moeilijk. Arno won echter opeens een volle toren. Ik heb het zelf niet gezien, dus of dit nu door een briljante combinatie of door een hopeloze blunder kwam laat ik even in het midden. Resultaat was uiteraard dat wij er weer een puntje bij konden schrijven.

WP_20160202_001

Rinus tekende even later voor de 4-1, waardoor in ieder geval één matchpunt binnen was. Zijn tegenstander speelde Slavisch en er leek even een hele scherpe Botvinnikvariant op het bord te komen, maar helaas werd 5…dxc4 gevolgd door het veel bescheidener 6…Le7 (ipv 6…b5). Hoewel helaas… mede hierdoor kwam Rinus met voordeel uit de opening, maar wist dit dus niet te verzilveren.

WP_20160202_003

Menno won ergens een pion, verloor er later één, en daarna nog één. Zijn tegenstander had een vrijpion op de h-lijn, maar toen er werd afgewikkeld naar een eindspel met ongelijke lopers wist Menno het alsnog (eenvoudig) te keepen. De overwinning was binnen! Leon moest helaas bezwijken, waardoor we toch met één nederlaag huiswaarts moesten keren.

WP_20160202_002

In mijn eigen partij ging het heel lang gelijkop. Mijn tegenstander bood in een volkomen gelijkwaardige positie remise aan, maar omdat ik het gevoel had dat ik iets gemakkelijker spel had en een redelijk groot tijdvoordeel, besloot ik verder te spelen. Dit betaalde zich uit, toen ik na een foutje een pion kon winnen. Om goed te kunnen blijven verdedigen gebruikte mijn tegenstander vervolgens (te) veel tijd, waardoor ik uiteindelijk (in een gewonnen stelling) op tijd won.

5,5 – 2,5 is een prima resultaat. Over 2 weken alweer de volgende tegenstander, dan uit tegen Fianchetto (Schiedam).

 

Reacties gesloten.