Krimpen ad IJssel Viertal 2 – 3-Torens Viertal 1

Op een natte en donkere maandagavond 2 december reden we met zijn vieren naar Krimpen ad IJssel. Op weg naar de eerste wedstrijd in klasse 1B van de viertallen competitie van de Rotterdamse Schaak Bond. Deze competitievorm is no9g maar een jaar oud. En het is klein begonnen met een aantal teams van clubs spelers die net niet nog een achttal konden vormen, maar wel nog spelers hadden in de staart van hun interne competitie die graag spannende wedstrijden wilde spelen tegen teams van andere verenigingen. Nu, na een paar jaar, is de viertallen competitie uitgegroeid tot een competitie met meerdere klasses en met spelers van alle niveau’s.

3-Torens 1 speelt in de eerste klasse. We zagen de sterkte van de teams al groeien in het vorige seizoen. Maar nu is het wel heel snel gegaan. Ons team speelt in een poule waar in de spelers van de andere teams op papier allemaal gemiddeld zo’n 100 à 200 ratingpunten sterker zijn. Pittig dus!

En het werd inderdaad een lastige wedstrijd. Onze tegenstanders waren jonge spelers die bij Krimpen zelf het schaken hadden geleerd van de bord 1 spelers Michel. En Michel kennen we goed. Vroeger woonde hij in Lansingerland en is hij lid geweest van SV Berkel. Ik mocht tegen hem aantreden en dat was een waar genoegen. Altijd leuk om te kunnen spelen tegen iemand die je al zo lang kent. En die ook al jaren actief is in het jeugdschaak. Jazeker, ook Krimpen heeft een bloeiende jeugdafdeling. Toen wij binnen kwamen werd net het Sinterklaas schaak afgerond en bij de bar in het restaurant mochten de kinderen leuke cadeautjes uitzoeken. Een goed idee voor ons volgend seizoen!

De wedstrijd zelf verliep met wisselende kansen. Alleen later op de avond bleek de jeugd toch veerkrachtiger. Rinus op bord 2, Jan op bord 3 en Egbert op bord 4 verloren allen hun partij. Op mijn bord stond ik er best wel goed voor, met een pion meer. Maar de weg naar winst zou nog lang zijn. En de tijd werd krap. Wij beiden konden ons goed vinden in een remise. Zo gingen we toch nog huiswaarts met een halfje op zak.

Reacties gesloten.