Joeke wint knap en Eric beëindigt zegereeks Zenun

De 7e ronde van de interne competitie viel samen met een spannende thuiswedstrijd van 3-Torens 2, die glorieus werd gewonnen dankzij een paar bloedstollend spannende en mooi afgemaakte partijen (Hans! Arjen! Patrick!). Intern werden er vier partijen afgewerkt, waarin de messen ook scherp geslepen waren, want er zat geen enkele remise tussen.

In de top van het klassement speelden Zenun, die tot nu toe een perfecte score van 4 uit 4 had in de interne competitie, en Eric, die vorige week verrassend een nederlaag moest incasseren tegen Arjen, tegen elkaar. Het werd een spannende strijd, die lang in evenwicht leek te blijven. Toen het echter op een toreneindspel aankwam, speelde Eric het beter dan Zenun. Zenun verloor een pion, en speelde het toreneindspel te passief, waardoor Eric de overwinning binnen kon hengelen. Hierdoor is het erg spannend in de top van het klassement; Zenun staat nog steeds bovenaan, maar Eric staat er nu kort achter en ook de topborden van team 2, Arjen en Hans, staan daar dicht in de buurt.

Zelf speelde ik tegen Egbert. Nadat we vorige week beide snel hadden verloren, hadden we wel behoefte aan een goed resultaat. De opening speelde Egbert ietsje beter dan ikzelf, hij had een lichte ontwikkelingsvoorsprong. Egbert koos voor de lange rokade, terwijl ik al kort had gerokeerd. In het middenspel wist ik echter wel gevaar te creëren tegen zijn gerokeerde koning, terwijl Egbert’s plannen veel te langzaam waren. Mijn initiatief zorgde voor een behoorlijk voordeel, en toen Egbert mij ook nog toestond om een paardvorkje op toren + koning toe te staan konden de stukken weer in de doos.

Martin speelde tegen Hans Pietersen. De opening ging redelijk voor beide partijen, maar Martin voerde de druk steeds verder op. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Hans werd gedwongen tot een paar foutjes, en Martin maakte dit vakkundig af. Tenslotte Joeke tegen Tony. Tony ging uiteraard op de aanval, maar Joeke wist dit goed te pareren, en pakte eerst één pion en later nog één pion. Hoe meer stukken er van het bord afgingen, hoe gunstiger dit was uiteraard voor Joeke. Toch knap hoe hij alle aanvalsplannen van Tony neutraliseerde, en uiteindelijk gaven zijn pionnenmeerderheid de doorslag en kon Joeke een mooie overwinning bijschrijven.

Reacties gesloten.