Jaysen verrast Jan & Zenun verstevigt koppositie

In de vijfde ronde van de interne competitie was er heel wat spektakel op de borden te zien. Sowieso altijd mooi om een koningsgambiet op de borden te ontwaren. En die viel er te zien bij Hans van der Burg tegen Giovanni. Giovanni nam de pion op f4 aan, en probeerde toen te verdedigen. De ontwikkelingsvoorsprong die Hans echter kreeg, mede dankzij zijn openingskeuze en scherpe spel, was echter dermate groot dat dit wel tot problemen moest leiden. Giovanni kreeg zijn koning niet in veiligheid en uiteindelijk leidde dit tot een penning waarbij Giovanni zijn dame moest geven. Daarna bleef hij nog wel een beetje tegenspartelen, maar uiteraard stond de uitslag toen al wel vast.

Een andere speler die altijd scherp en op de aanval speelt is Tony. Ditmaal speelde hij tegen Erik, toch geen misselijke tegenstander die dit jaar met name extern al een paar goede resultaten heeft neergezet. Deze avond was Tony echter te sterk, knappe overwinning. Een andere knappe overwinning boekte Jaysen op Jan Breugem. Er ontstond een vrij ongebruikelijke stelling op het bord, waarbij Jan met zijn toren op h1 het paard van Jaysen op g1 lang gepend hield (hij had niet gerokeerd). Toen stond Jaysen echter al wel een stuk voor. Er zaten nog wel wat valletjes in, maar toen Jaysen die vakkundig wist te omzeilen mocht hij een punt bijschrijven. Uiteindelijk won hij op tijd, maar hij had ook een duidelijk gewonnen stelling.

Dan over naar de (sub)toppers deze ronde. Zenun stond volgens mij een pion achter, maar had wel het initiatief tegen Egbert. En zoals 2 weken terug te zien was in de partij die Zenun extern speelde tegen Fianchetto, zeggen pionnetjes vrij weinig als Zenun het initiatief heeft. Daar kwam ook Egbert achter, en Zenun staat nu nog steeds op een 100% score en bouwt zijn voorsprong in het klassement op Eric (die zelf niet in actie kwam) en de anderen uit. Tenslotte Arjen tegen Rinus. Deze heren hielden het lang spannend. Ik geloof dat Arjen wel beter stond op enig moment, maar blijkbaar wist Rinus de juiste verdediging te vinden, want de partij eindigde uiteindelijk in een puntendeling.

Volgende week de 6e ronde van de interne competitie. Het 2e viertal speelt dan zijn eerste thuiswedstrijd en het eerste (achttal) speelt een belangrijke uitwedstrijd in de strijd om het kampioenschap.

Reacties gesloten.