3-Torens intern 1.4

We zijn op de helft van de eerste periode aanbeland. Terwijl Wong Tsai in de Haarlemse Meesters Open in de B-Groep het erg goed doet (hij staat op moment van schrijven van dit verslag bovenaan met 6 uit 7, tpr-2010) en Marijn den Hartog het ook niet onverdienstelijk doet in Hoogeveen (3,5 uit 8 in het sterkbezette Open Toernooi) werd er ook in Berkel en Rodenrijs hard gevochten voor de punten: er viel geen enkele remise te noteren deze ronde.

Groep 1

In groep 1 stonden Arno en Egbert na drie ronden bovenaan. Deze keer mochten ze de strijd met elkaar aanbinden. Arno kwam al redelijk snel iets beter te staan. Hij won een pion, en later nog één, en toen Egbert met zijn poging tot een offensief tegen Arno’s koning geen progressie wist te boeken, wist Arno het materiële voordeel te verzilveren. Hij heeft een gaatje geslagen in de stand en is nu de duidelijke koploper!

Martin speelde tegen Arjan en kwam niet lekker uit de opening. Arjan stond de hele partij beter en leek af te stevenen op een prima overwinning, totdat hij dacht dat het wellicht handig was om eerst zijn paard tegen een loper te ruilen in onderstaande stelling met 31.Pxg5??. Martin ging uiteraard niet op deze ruil in en kon zijn eerste punt bijschrijven.

Arjan-Martin

Dan een gevecht tussen twee spelers die ook nog op de eerste punten wachten. Voor Leon was dit ook pas zijn eerste partij in de interne competitie en hij bleek, nadat het lang gelijk op ging, iets te sterk voor Arjen, die naderhand dit toch tot zijn beste partij van het nog prille seizoen verklaarde.

Groep 2

De topper tussen Jan en Erik werd in het voordeel van laatstgenoemde beslist. Hoewel de schrijver van dit verslag niet alle ontwikkelingen goed heeft kunnen volgen, was het wel duidelijk dat er een erg wilde stelling op het bord stond, waarbij Erik meer materiaal en veel meer tijd had, met dus een logisch resultaat tot gevolg.

Zenun lijkt niet te stoppen in de tweede groep. Ook dit keer erg sterk en aanvallend spel in een mooie Russische partij (hoezo remise-opening?) leidde tot een fraai miniatuurtje en Hans P. erkende na 17 zetten zijn meerdere in zijn tegenstander.

Twan kwam voor het eerst meeschaken, leuk om weer een nieuw gezicht te mogen ontmoeten! Dit leidde niet direct tot succes op het schaakbord. Hij speelde tegen Giovanni, en Giovanni won al vrij snel materiaal met een paar listige zetten. Toen hij met een paardvork de dame wist te winnen, was het snel gebeurd. Giovanni begint nu ook bovenin mee te draaien in groep 2, erg knap!

Last but not least de partij tussen Patrick en Jaysen. Patrick dacht een pion te kunnen slaan, maar dit bleek niet zo eenvoudig en leidde tot grote complicaties.

Reacties gesloten.