Henk Springer winnaar B-groep

Na een spannende avond is Henk Springer de winnaar geworden van de B-groep. Jan Breugem vond na een verwoede strijd zijn Waterloo tegen Erik Smits. Jan heeft lang bovenaan gestaan, maar uiteindelijk kwam hij dus net iets tekort.

In de A-groep was er 1 partij. Léon speelde tegen Martin. Martin kwam wat beter uit de opening, en bezorgde Léon de nodige kopzorgen. Na wat verwikkelingen  gingen er een flink aantal stukken van het bord, en toen er alleen nog grof geschut over was (D+2T) en een flink aantal pionnen, kwamen de heren remise overeen. Goed resultaat weer van Martin, die dit jaar duidelijk in vorm was tegen vooral spelers die sterker zijn dan hijzelf, zowel intern als extern. Misschien moet Martin volgend jaar maar op bord 1 in het eerste, zodat hij altijd sterke tegenstanders krijgt J

In de B-groep was Egbert al na een zet of 10 klaar met Cok. Cok verloor een stuk, en besefte direct dat Egbert daar vermoedelijk wel raad mee zou weten in het vervolg en gaf dus op. Jesse boekte ook weer een mooie overwinning tegen Jan S. Nadat hij eerst een pion won, won hij later ook nog een loper – toen was het snel voorbij. Ook Jan kwam erachter dat Jesse “zeker niet de minste speler is” – dat blijkt ook wel getuige zijn knappe 3e  plaats in de B-groep!

Dan de strijd om de 1e plaats. Henk speelde weer een goede partij, zoals hij dit jaar het hele jaar intern al sterk bezig is – de enige nederlaag was zijn partij in de 1e ronde tegen Jan Breugem. Ditmaal was Hans van der Burg het slachtoffer. En toen waren alle ogen gericht op Erik en Jan. Breugem won in de opening een pion – en dit leek lange tijd genoeg voor op zijn minst remise – en dat zou weer net voldoende zijn voor de overwinning in de B-groep. Toen ik dat kwam melden (zonder naar de stelling te hebben gekeken) was het echter net verkeerd gegaan voor Jan, hetgeen me duidelijk werd door de repliek van de niet geheel neutrale toeschouwer Henk dat het daar nu net te laat voor was. Jan’s koning was inderdaad in groot gevaar, de witte velden waren erg zwak. Het lukte Erik af te wikkelen naar een eindspel met 2 en later 3 pionnen meer. Dit bleek zelfs voor Jan teveel. Jan heeft erg sterk gespeeld in de B-groep, maar uiteindelijk bleek het dan toch net niet genoeg voor de overwinning.

Volgende week de laatste speelavond van dit jaar. We spelen dan doorgeefschaak in tweetallen, komt allen!

Reacties gesloten.