Hans v/d B geeft definitief visitekaartje af!

De derde ronde van de interne competitie viel gelijk met de thuiswedstrijd van het eerste team. Een mooie gelegenheid voor Eric om zijn eerste positie op de ranglijst te verstevigen? Hans dacht daar anders over! Hij liet zien dat zijn goede prestaties tot nu toe geen toevalstreffers waren en bleef ook ongeslagen tegen de meervoudig clubkampioen. Sterker nog, het was een plusremise voor Hans. Hij was geen moment in gevaar en had in de eindstelling een pion voorsprong. Met ongelijke lopers was dit echter niet te winnen, beseften beide heren en remise werd overeengekomen.

Vele uren eerder op de avond liepen Giovanni en Tony de deur uit (al rond 8:30). Mijn eerste gedachten waren jammer voor Giovanni, maar Tony kan soms ook erg snel erg gevaarlijk doorbreken. Mijn inschatting sloeg de plank mis, want Giovanni was doorgebroken bij Tony en dwong hem al vroeg tot opgave. Mooie prestatie! Ons andere talent, Jaysen, had een zwaardere avond. Hij speelde vrij opportunistisch en onze oud-voorzitter annex barcommissaris annex wedstrijdleider vanavond, wist daar wel raad mee.

Als je rond 21:00 langs de tafels loopt, je ziet dat er zo’n 13 a 14 zetten zijn gespeeld, en je een koning op h5 aantreft, dan weet je dat er iets verkeerd is gegaan. Dat was inderdaad het geval in de partij tussen Henk en Joeke. Navraag leerde dat Joeke niet bekend was met de Fried Liver Attack, en als je niet weet wat je dan moet doen, kan het inderdaad vrij snel gaan. Tenslotte the Battle of the Hanses! Hans K. en Hans P. gingen lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk moest Hans P. toch zijn meerdere erkennen in zijn naamgenoot.

Weer een mooie ronde met mooie partijen, op naar de Bakker volgende week!

Reacties gesloten.