Giovanni prolongeert (nu samen met Gijs) doorgeefschaaktitel!

Het 2e jaar dat we een doorgeefschaakavond organiseren en voor de 2e maal werd het gewonnen door Giovanni Netten. Ditmaal was Gijs van Dongen zijn steun en toeverlaat, al werd Gijs voor de laatste ronde en voor de beslissende finale vervangen (eerst voor Dylan, later voor mij).

Het werd een hele spannende en gezellige avond. In de eerste ronde werden alle partijen 1-1, behalve de partij van Giovanni en Gijs… zij verloren de eerste ronde met 2-0 van Cok en Erik! Zelf speelde ik met Gert-Jan, die een hele mooie (en bizarre) partij speelde tegen Sjoerd Nijboer. Gert-Jan speelde goed, maar helaas werd het iets te complex en verloor hij in gewonnen stelling van Sjoerd.

In de 2e ronde gingen de koplopers na ronde 1, Cok en Erik, met 2-0 onderuit tegen Arjen en Hans v/d Burg. Gijs en Giovanni herstelden zich van de nederlaag in de 1e ronde door Henk en Tony met 2-0 te verslaan. Na de 2e ronde stonden Arjen en Hans bovenaan, gevolgd door 6 andere koppels!

In de 3e ronde was ik mijn partner kwijtgeraakt; Gert-Jan had genoeg ingewikkelde stellingen gezien na 2 ronden en ging naar huis. Dit betekende dat ik in mijn eentje tegen de koplopers Arjen en Hans aantrad. Tegen Arjen wist ik een volkomen verloren stelling om te buigen naar een volkomen gewonnen stelling en alsnog een mat in 1 over het hoofd te zien (dit soort verwikkelingen waren overigens best wel representatief voor wat er op de meeste borden gebeurde) – maar van Hans wist ik wel te winnen – waardoor de koplopers niet verder uitliepen. Alle partijen deze ronde eindigden in een 1-1 gelijkspel, spanning alom. Jesse zal in ieder geval erg tevreden zijn met zijn partij uit deze ronde – hij wist zijn vader Gijs te verslaan!

In de 4e ronde werd dan toch eindelijk zichtbaar welke koppels zouden gaan meestrijden voor de hoofdprijzen. Arjen en Hans versloegen Henk en Tony met 2-0 en bleven hiermee bovenaan staan. Cok en Erik versloegen Joeke en Sjoerd en bleven keurig in de achtervolging op een puntje achterstand. Ook Giovanni en Gijs bleven volgen, doordat ze beide mij versloegen. Jesse en Dylan deelden de punten met Martin en Jan, maar voor beide was dat niet voldoende om nog kans te maken op de eeuwige roem.

Toen de laatste ronde. Gijs en Jesse waren naar huis en dus nam Dylan de plaats in van Gijs. Arjen & Hans, de koplopers, namen het op tegen dit jeugdige stel. En het werd een echte thriller. Zelf had ik een ronde vrij, dus ik kon de partijen goed volgen. Giovanni begon wat passief en Dylan vroeg zich hardop af waarom Giovanni een gratis dame zetten lang langs de kant liet staan… ze werden wat nerveus. Ook liet Dylan een gevaarlijke pion toe voor de neus van zijn koning, die toen helemaal werd vastgezet door een loper die Arjen er tegenaan plakte. Maar Dylan en Giovanni zagen opeens het licht. Giovanni toverde opeens 2 dames tevoorschijn die hij gevaarlijk dicht tegen Hans’ onontwikkelde koning aanplakte – en even later stond hij ook mat. Dylan en Arjen hadden beide een matdreiging – wie zou er eerder zijn? Uiteindelijk was Dylan Arjen te slim en te snel af en wonnen Giovanni en Gijs met 2-0!

Ook Cok en Erik wonnen met 2-0 deze ronde, van Henk en Tony. Erik overdreef het helemaal, die had op een gegeven moment 3 of 4 dames op het bord staan. Dat kon niet lang goed gaan en inderdaad moest Tony even later opgeven.

Hiermee eindigden Cok en Erik op de gedeelde 1e plek met Cok en Erik. In de finale nam ik de plaats in van Gijs en het ging meteen vrij snel. Ik had met 2 paarden een matdreiging en offerde hiervoor mijn dame. Ik dacht het heel slim te hebben aangepakt – Cok trapte erin en ik won de partij – tot Jan Breugem er mij op wees dat dit wel betekende dat ik nu mijn partner Giovanni wel ernstig benadeelde, omdat Erik een extra dame kreeg… ai, even niet aan gedacht. Gelukkig voor mij en Giovanni blunderde Erik die extra dame niet veel later al weer weg, waardoor Giovanni opeens materiaal voor stond. Hij bleef koel en wist Erik uiteindelijk te verslaan. Giovanni is hiermee duidelijk dé doorgeefschaakkoning van 3-Torens!

 

Eindstand

Naam Prt Score
1.       Gijs & Giovanni 10 7
2.       Cok & Erik 10 7
3.       Arjen & Hans v/d B. 10 6
4.       Martin & Jan 10 6
5.       Jesse & Dylan 8 4
6.       Arjan & Gert-Jan 8 3
7.       Joeke & Sjoerd 10 3
8.       Henk & Tony 10 2

Reacties gesloten.