Gezellige avondje Bakkeren

Op 1 mei stropen we de mouwen op en laten we zien wat we kunnen. Maar liefst 4 kansen om te benutten op één avond. Die moet je grijpen. En iedereen is welkom voor het betere, snellere werk!

Een behoorlijk aantal tafels was bezet, hoewel we toch nog wel een aantal grote namen misten. Dat had alles te maken met de meivakantie. Zelfs de voorzitter heeft zich verstopt in een ver vreemd land. De pret was er niet minder om en de resultaten logen er niet om! En Erik C. kwam langs om alle prijzen op te eisen. Bert B. durfde niet alleen te komen en liet zich daarom assisteren door een aanstormend talent. Van Houten was vergeten hoe laat het was en de schakers verdrongen zich voor de deur toen die werd geopend om maar in ieder geval als eerst binnen te zijn. Voldoende ingrediënten voor flink wat vuurwerk.

Omdat Menno er niet was kon Martin het roer over nemen en dat legde hem geen windeieren. Na eerst te zijn weggevaagd door de zeer gemotiveerde Bert (goed zo Kasper ;-)) kwamen de punten binnen. Door het tactisch instralen van het indelingsprogramma kwamen verder de juiste tegenstanders te voorschijn op de goede momenten, waardoor hij kon opstomen naar de derde plaats. Bert deed het prima door ook te winnen van Egbert, Patrick en Rinus. Dat werd een stevige eerste plek en Eric H. zal alles uit de kast moeten trekken om op de laatste Bakker avond alsnog de trofee te pakken.

Arno had zijn avond niet, hoewel? Remise maken kan hij best wel en dat deed hij vanavond ook tegen Egbert en Erik C. En nadat hij zo maar een loper cadeau deed, volgde nog een remise tegen Kasper B. Een mooie prestatie van Kasper B. die we steeds sterker zien worden.

Springer sprong eerst over Eric C. en Kasper B. heen, maar struikelde vervolgens over onze specialist in het paardenspel Egbert. Gelukkig voor Henk brak hij daarbij geen been, zodat hij de avond winnend kon afsluiten tegen Patrick.

Bart Z. was al in gedachten bij zijn activiteiten voor zaterdag en stond Rinus en Mark een remise toe. Ook voor Bart moet je goed oppassen. Dat heeft Rinus nu dus ook in de gaten! Hij staat niet voor niets op de achtste plek :-). Egbert B. moest zich tevreden stellen met 1,5 punt uit 4 partijen en Jan B. had de trein gemist, zodat hij de eerste ronde een bye had. Dat gaf hem zoveel om over na te denken dat hij pardoes 3 punten pakten tegen Giovanni, Kasper en Tony.

En Erik C. kreeg een aantal echte rotten in het vak tegenover zich. Hij moest eerst nog even warm draaien tegen Henk S. en Arno van H., maar daarna was de beer los en volgde twee klinkende overwinningen op niemand minder dan Rinus vd L. en Egbert B. Dat was een hele fraaie binnenkomer die meteen de 12e plek in de ranglijst opleverde. Dat belooft wat!

Patrick S. ging er goed voor zitten en pakte 2 uit 4. Rapid ligt Patrick wel. Het is extra spannend en er gebeurt veel op het bord in korte tijd. En je kunt zien dat Patrick via internet snel zelf schaken heeft geleerd en elke keer weer beter wordt. Rinus vd L. begon goed met 1,5 punt uit 2, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Erik C. en Bert B. Wel Rinus, op de laatste Bakker avond op 29 mei kun je de prima uitgangspositie die je nu hebt op een mooie klassering in de eindstand gaan uitbuiten!

Tony T. wist wel raad met de gaatjes die onze jongere spelers lieten vallen, maar tegen Jan en Rinus gaf de ervaring van deze twee laatste spelers de doorslag. Een goede 2 uit 4 was zijn resultaat van de avond.

Oscar de W. zet een goede opening neer en weet de aanvallende zetten snel te vinden. Met de verdediging gaat het ook goed komen, maar deze avond nog niet. Het is mooi om te zien wat iemand die nog maar zo kort schaakt al op het bord tovert aan fraaie aanvallen en combinaties!

Martijn V. kwam, zag en overwon 2 keer. Dat was met 2 partijen een 100 procent score. En hij wilde best wel aardig zijn voor zijn tegenstanders, maar de puntjes smaakten toch eigenlijk wel zoeter ;-). Giovanni N. en Ron V. speelden ook twee partijen en allebei stopte ze één van de twee in de pocket. Een goed resultaat. En Mark V. ging tevreden naar huis na een fraaie remise op Bart Z.

Na afloop werd het nog extra gezellig aan de bar en voor iedereen die heeft meegespeeld en die toch eigenlijk wel wil weten hoe leuk en gezellig het  is om mee te spelen: zet hem in je agenda want de laatste kans om mooi en hoog te eindigen in de Rapid zal zijn in vierde e laatste speelweek van de:

Bakker competitie
vrijdag 29 mei
3-Torens
Smitshoek 20A
Bergschenhoek

Reacties gesloten.