3-Torens Viertal 2 – Pascal Viertal 1

Dinsdagavond 26 november ontvingen we het eerste viertal van Pascal voor de een wedstrijd tegen ons tweede viertal in klasse 2B van de viertallen competitie van de Rotterdamse Schaak Bond. Het beloofde een stevige wedstrijd te worden. Onze spelers moesten alle zeilen bij zetten omdat de tegenstander op alle borden spelers met een duidelijk ratingvoordeel hadden. Voor het hele team gemiddeld was het team van Pascal toch zo’n 200 rating punten sterker. Ruwweg betekent een verschil van 50 ratingpunten een verschil in kans van 7%. Met 200 ratingpunten loopt dat al op tot zo’n 30%. Dus onze spelers hadden zo’n 20% kans om te winnen en de tegenstanders zo’n 80%.

Nu zegt statistiek lang niet alles. iedereen kan zo zijn dag niet hebben of juist zeer uitgerust en gemotiveerd zijn. Dus ze gingen er voor! met Hans op bord 1, Jan B op bord 2, Jan S op bord 3 en Joeke op bord 4.

Er werd een mooie avond lang gestreden met interessante stellingen op de borden en zeker ook kansen om een partij te winnen. Maar helaas. Het mocht niet zo zijn. Toen aan het einde van de avond de balans werd opgemaakt stond er een 0 voor onze mannen en een 4 voor Pascal.

3-Torens V2 heeft nu één wedstrijd gewonnen en één verloren. Het seizoen is nog jong. De poule is wel sterk, maar alle mogelijkheden zijn er nog om een mooi eindresultaat te halen.

 

Reacties gesloten.