3-Torens V1 wint en pakt (tijdelijk) koppositie!

Zonder onze big guns en met niemand met een hogere rating dan 1800 traden we aan tegen Dordrecht V1. Nu stond Dordrecht onderaan, maar qua rating waren we ongeveer gelijkwaardig. Zelf speelde ik op bord 1 een hele matig tot slechte partij. Ik speelde een dubieus gambietje (Fromm-gambiet (1.f4 e5 2. Fxe5 d6), maar mijn tegenstander wist de stelling te versimpelen en na dameruil stond ik gewoon een pion achter zonder al te veel compensatie. In het eindspel had ik nog remisekansen, maar door een slechte koningzet verspeelde ik een belangrijk tempo, en toen was de nederlaag niet meer te voorkomen.

Maar verder was er louter goed nieuws te melden. Op bord 2 speelde Martin een goede partij, hij leek behoorlijk wat druk te hebben op de stelling van zijn tegenstander, maar uiteindelijk moest hij toch in remise berusten.

Bij Zenun verscheen de hoofdvariant van Fried Liver Attack op het bord:

In dit soort scherpe stellingen voelt Zenun zich als een vis in het water. Zwart heeft in deze variant ontwikkelingsvoorsprong en wil vaak een aanval op de witte koningsvleugel opzetten, nadat wit kort rokeert. Dit kwam echter totaal niet uit de verf, Zenun won nog een pion en nam de aanval over. Mooie, goed gespeelde partij – zo zien we Zenun graag aan het werk J

De partij van Menno moest de beslissing brengen. Het ging hier lang gelijk op en de heren waren inmiddels in een eindspel beland met D+P en 5 pionnen voor Menno tegen D+L en 5 pionnen voor tegenstander Arie van Heeren. Gelukkig voor ons speelde Menno dit eindspel beter. Arie bood remise aan, maar dat werd resoluut geweigerd. Menno wist op een gunstige manier de stukken te ruilen, waardoor Arie’s pionnenstructuur werd aangetast. Menno wist zijn koning direct goed te activeren en dit pionneneindspel bleek winnend te zijn. Sterk gespeeld en een mooie overwinning voor ons. Hoewel het na vrijdag 24 maart wellicht al weer anders zal zijn, bij deze even een plaatje van de stand in de sterkste poule van de RSB 4-tallencompetitie, omdat ie zo mooi is:

Viertallen 1A                         N  Mp Bp  1  2  3  4  5  6  7

  1. 3-Torens V1                    5 7  10½ x  1  2½ 2  .  2½ 2½
  2. RSR Ivoren Toren V1       4 6  12  3  x  .  .  4  1½ 3½
  3. Charlois Europoort V1      4 6 11½ 1½ .  x  3  4  .  3
  4. Erasmus V1                    5 6  10  2  .  1  x  2  2½ 2½
  5. Spijkenisse V1                5 4  7   .  0  0  2  x  3  2
  6. Fianchetto V1                  5 3  8½  1½ 2½ .  1½ 1  x  2
  7. Dordrecht V1                   6 2  8½  1½ ½  1  1½ 2  2  x

Reacties gesloten.