3-Torens V1 pakt Charlois Europoort

No escape from reality.  Behalve dat Charlois Europoort op papier een veel sterker team had, kreeg ik ook het bericht dat onze twee kopmannen niet mee konden doen.  We besloten tot een tactische zet, Arjan zou op het eerste bord de bus parkeren en schaamteloos voor remise gaan, Martin (de man in vorm) werd op bord vier gezet, terwijl Menno en ik de middenborden moesten zien te redden.

Arjan kreeg een tegenstander van formaat. Henk van der Velde is een zeer sterke speler die vorig jaar nog bij Rotterdam speelde, waar hij mij moeiteloos van het bord schoof.  Maar Arjan gaf geen krimp, en wikkelde af naar een gelijkstaand eindspel.  Remise, zoals bedacht. Zelf speelde ik aan het tweede bord tegen ex-Berkelaar Hans Uitenbroek, voormalig winnaar van het Oliebollentoernooi.  We speelden een mooie Koningsindische partij, waarbij Hans met zijn laatste zet mat in één voorkwam, maar wel een kwaliteit gaf.  1-0.  Martin en Menno waren nog bezig; Martin kreeg een stukoffer over zich heen, maar bleef heel koelbloedig. Menno had in de opening een geofferde pion gepakt en stond heel de partij met de rug tegen de muur, bovendien begon zijn tijd op te raken.  Uiteindelijk wist Martin zoals verwacht te winnen, en kon Menno het niet meer redden, zodat de uitslag 2,5-1,5 werd in ons voordeel.

En elo-rating is just a number, maar toch waren we best trots dat we met gemiddeld 200 elopunten minder de winst hebben kunnen pakken.

In de partij van de week analyseert Arjan mijn partij tegen Hans Uitenbroek.  De volgende wedstrijd spelen we op 30 januari tegen Erasmus.

Leon

Reacties gesloten.